Trobat a Sibèria un mamut que va viure fa 39.000 anys

L'animal, d'uns tres metres de llarg, ha estat traslladat al Japó per ser exposat

El mamut, trobat fa tres anys en Siveria, s’exposa ara al Japó. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els experts consideren que fa8.000 anys que es van extingir, però les troballes derestes de mamut no deixen de succeir-se.Yuka, un dels animals més ben conservats fins al moment, va viurefa 39.000 anys i en fa tres que va ser trobat en el gel de Sibèria. Aquesta femella de més detres metres de longitud ha viatjat al Japó per ser exposada davant el públic.

L'animal, segons els científics,tenia 10 anys quan va morir i malgrat els milers d'anys d'antiguitat presenta un perfecte estat de conservació. Fins i tot manté gran part del pèl que el protegia del fred.

Clonació de mamuts

Els científics han fet diversos intents per clonar mamuts, una fita que van veure més a prop que mai després detrobar sang líquida en un d'aquests animals localitzat a 100 metres de profunditat a la zona nord-oriental de Rússia. Els experts es van mostrar entusiasmats davant la possibilitat que aquesta troballa els permetés reproduir artificialmentaquest animal prehistòric.

Segons va assenyalar al seu moment el director de l'expedició,Semen Grigoriev, les restes congelades pertanyien a una femella de mamut llanut, que podria haver mort a l'edat de 60 anys en un període comprès entre fa15 i 10 mil·lennis. "Quan vam trencar el gel sota el seu abdomen, va fluir sang, molt fosca. És el cas més sorprenent que he vist en ma vida", va relatar el científic.

Notícies relacionades

Segons Grigoriev, la sang podia haver-se mantingut líquida al llarg de tants anys perquè "va caure en un pou d'aigua o en un pantà, probablement fins a la meitat de la seva altura, mentre que la resta del cos es va congelar".

Un altre exemplar de 30.000 anys

Un nen rus d'11 anys va localitzar l'any passat a la península de Taimir, a l'Àrtic rus, la carcassa d'un mamut que va viure fa uns 30.000 anysUn nen rus d'11 anys30.000 anys. En el seu moment va suposar la troballa del segon cos d'aquest animal més ben conservat en la història de la paleontologia, gairebé similar al famós espècimen que es va trobar alriu Berezovka el 1901.