Marina Castaño es casa per tercera vegada

Amb el 'sí, ho vull' a Enrique Puras, la viuda de Cela haurà de deixar d'utilitzar el títol de marquesa d'Iria Flavia

Marina Castaño.

Marina Castaño.

1
Es llegeix en minuts

Marina Castaño contraurà matrimoni aquest dissabte amb el seu nòvio, Enrique Puras Mallagray, un cirurgià cardiovascular, cap de servei a les clíniques Quirón, al centre Anderson i a l'hospital d'Alcorcón.

Amb aquest enllaç, la periodista perdrà el títol de marquesa viuda d'Iria Flavia, que va obtenir al casar-se amb Camilo José Cela, amb qui curiosament es va casar el mateix dia, el 29 de juny de 1998.

Per la seva part, la Diputació de la Grandesa explica que aquest títol "no té cap validesa. És honorífic, no simbòlic, i una qüestió d'usos i costums espanyola", no és clar què passarà. El problema és que la pèrdua d'aquest títol genera un buit institucional important a la Fundació Pública Camilo José Cela, de la qual Castaño és la presidenta d'honor.

La viuda del premi Nobel anunciava a '¡Hola!' un casament que li farà guanyar un marit i perdre un marquesat que utilitza, en realitat, sense tenir-hi dret, ja que l'autèntic títol de marquès d'Iria Flavia és ara propietat del fill de l'escriptor.

Notícies relacionades

Serà una cerimònia civil i l'enclavament elegit per a la celebració és la seva residència madrilenya de Puerta de Hierro, perquè, tal com ha expressat Castaño, el seu desig és que fos una boda "íntima, familiar i entre amics". La periodista lluirà un vestit d'Innovias, que li ha regalat la mateixa firma.

Castaño Puras mantenen des de fa dos anys una discreta relació. Per a ella serà el tercer casament, i el segon per a ell. Als 18 anys, Castaño es va casar en primeres núpcies amb el pare de la seva filla, i uns anys més tard, amb l'escriptor, amb qui primer va celebrar una cerimònia civil --l'any 1991-- i amb qui després es va casar per l'Església.