Un estudi determina que les persones que practiquen sado són mentalment més equilibrades

L'informe publicat a 'The Journal of Sexual Medicine' revela que són "menys neuròtics" i menys sensibles a les crítiques dels altres

Exemple d’un fuet i un collar dels que s’usen per a pràctiques sadomasoquistes.

Exemple d’un fuet i un collar dels que s’usen per a pràctiques sadomasoquistes.

1
Es llegeix en minuts

Les pràctiques BDSM (per les sigles de 'bondage' --lligaments 'eròtics'--, dominació, sadisme i masoquisme) estan de moda, sobretot després de l'èxit de la trilogia sexual de Grey, en què el protagonista de l'obra, Christian Grey, és caracteritzat com a dominant i manipulador, sexualment parlant.

Ara, un estudi publicat a 'The Journal of Sexual Medicine' per Andreas Wismeijer i Marcel van Assen revela que les persones que practiquen BDSM són "menys neuròtiques, més extravertides i més obertes a noves experiències", a més que els importa menys patir el rebuig dels altres, és dir, que els preocupen menys les crítiques de la resta de la gent. En definitiva: en contra del que comunament està estès, són mentalment més equilibrats que la gent que no ho practica.

Wismeijer i Van Assen van agafar per al seu estudi 902 persones que practicaven BDMS i 434 que no. Tots van respondre a preguntes sobre la seva personalitat o la forma com afrontaven el rebuig, a més d'altres sobre el seu estil de vida o el seu estat de salut. A més, a cap d'ells se li va dir de què tractava l'estudi; simplement, sabien que era un estudi psicològic.

Com més dominador, millor

Notícies relacionades

Però les conclusions de l'estudi són més sorprenents, si és possible. Segons l'informe, com més dominant sigui la persona a l'hora de practicar BDSM, menys neuròtica serà en el seu comportament habitual. El dominador és el que va rebre més puntuació, seguit de l'interruptor --el que a vegades és dominador i altres, dominat--. En tercer lloc, va quedar el que practica BDSM de forma submisa, i finalment el que no practica aquest tipus de relacions sexuals.

Els investigadors conclouen que la forma com les persones expressem els nostres desitjos sexuals incideix en la nostra forma de relacionar-nos afectivament amb els altres, de manera que fer-ho de forma oberta i natural ens proporciona un grau més gran d'equilibri emocional.