LA PROMOTORA DOCTOR MUSIC CELEBRA EL SEU 30è ANIVERSARI

Nascuts per «mugir»

La mostra 'Born tu múúú' arriba renovada i s'instal·la al Palau Robert fins al 12 de maig

SPRINGSTEEN 3 «El Santiago Bernabéues va convertir en una olla a pressió».BOWIE 3 «Màgic concert».WHITNEY HOUSTON 3 «Últim recitalde la bella Whitney a Espanya».TINA TURNER 3 «Moment entranyable».BON JOVI 3 «Va tocar amb contundènciai estil en un xou sorpresa a Madrid».

SPRINGSTEEN 3 «El Santiago Bernabéues va convertir en una olla a pressió».BOWIE 3 «Màgic concert».WHITNEY HOUSTON 3 «Últim recitalde la bella Whitney a Espanya».TINA TURNER 3 «Moment entranyable».BON JOVI 3 «Va tocar amb contundènciai estil en un xou sorpresa a Madrid». / JOSEP MARIA PAL

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

Quan un fa anys és normal que li doni per fer balanç. Passar revista. I més si entre els records sorgeixen imatges de Bruce Springsteen, Bono, Bob Dylan, Michael Jackson, David Bowie, Keith Richards... La promotora Doctor Music continua amb les celebracions del seu 30è aniversari. I ha adaptat per a l'ocasió la mostra Born to run, que va presentar a Madrid i que fins al 12 de maig acollirà el Palau Robert de Barcelona. Li ha canviat fins i tot el nom: Born to múúú, una doble al·lusió al Boss (el seu artista de capçalera) i a La Vaca (com es coneixia el mític festival d'Escalarre, del qual no falten evocadores fotografies). «Inoblidable i irrepetible. O no, ¿qui ho sap?», deixa anar misteriós el fundador de la promotora, Neo Sala.

L'intuïtiu culpable que Espanya ingressés al club de les grans gires de superestrelles del pop-rock es presta a escriure els peus de foto d'algunes de les instantànies que exposa, compartint protagonisme amb cartells de concerts, entrades..., així com una interessant secció audiovisual.

SEMPRE 'EL BOSS' / La foto de Springsteen amb l'enyorat Clarence Clemons data del 2008. «Després de 21 anys, el Santiago Bernabéu va tornar a obrir-se als concerts de rock i es va convertir en una olla a pressió». Però Sala, natural de Tremp (Pallars Jussà, Lleida), sent un especial afecte per la foto en què apareix amb la volcànica Tina Turner. «Maig del 87 a la Monumental. Li vam fer un pastís gegant. Amb ella Doctor Music va entrar per la porta gran al circuit de grans gires internacionals».

Notícies relacionades

En la selecció no hi falta el feliçment reaparegut David Bowie, «el Duc Blanc tenyit de blau per les llums, durant el debut del Doctor Music Festival. Va ser la seva úl-

tima aparició a Catalunya». Ni la mal­aguanyada Whitney Houston, «en el seu últim concert a Espanya». Ni un morrets Bon Jovi. «Hi va haver algunes sorpreses a l'escenari, amb Rihanna, i entre el públic, amb la princesa Letizia».