ANIVERSARI PROFESSIONAL

La xarxa es rendeix davant les 2.000 retransmissions de Puyal

Els tuiters agraeixen al mestre la seva tasca per la llengua catalana i pel periodisme

Joaquim Maria Puyal a l’Estadi Ciutat de València

Joaquim Maria Puyal a l’Estadi Ciutat de València / MIGUEL LORENZO

3
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTÍNEZ / Barcelona

El mestre, el pioner, elCatalà de l'Any, l''inventor' de la retransmissió de futbolen llengua catalana ja ha complert els 2.000 programes. Molts catalans han crescut escoltant la seva veu, el seu impecable català i la seva perfecta dicció, estimant aquest esport i aquest club gràcies a ell, el granJoaquim Maria Puyal. L'"Urruti, t'estimo", o el "Pizzi ¡Sos macanudo! ¡Qué bueno que viniste!" s'han convertit en alguna cosa més que en simples frases, ja formen part del patrimoni col·lectiu de Catalunya.  

Homenatge a Twitter

Amb motiu del seu aniversari professional, moltes personalitats de tots els àmbits han volgut homenatjar la seva gran tasca periodística, que consideren que s'ha convertit en part de l'"adn català". A Twittermolts han recordat que la transmissió dePuyalha estat un element més de normalització lingüística. "¡Gràcies pel que fas pel català, mestre!" és un dels missatges i tuits més repetits a la xarxa.

A més, moltsperiodistesiculers han afirmat que estimen la professió i el club gràcies a Puyal, perquè la seva feina els ha fet admirar a tots dos. Fins i tot, alguns usuaris anaven més enllà i asseguraven que el seu programa "sí que és una estructura d'Estat". "Els catalans, si anem units, som imbatibles", va reivindicar el mestre en el seudiscurs d'agraïment pel guardó de Català de l'Any. Sembla que l'admiració i l'estima per les seves retransmissions fan unir molts catalans.

Notícies relacionades

A continuació, alguns dels tuits que homenatgen el mestre: