LICITACIÓ 'ON LINE'

Rubén Blades subhasta la seva vasta col·lecció de còmics

L'artista panameny va començar a comprar historietes quan era petit i posseeix autèntiques joies

El cantant panameny Rubén Blades, durant un concert a Caracas, diumenge.

El cantant panameny Rubén Blades, durant un concert a Caracas, diumenge. / EFE / MIGUEL GUTIÉRREZ

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Nova York

El cantant i polític panameny Rubén Blades col·lecciona còmics gairebé des que té ús de raó, però considera que ha arribat el moment de desfer-se'n i subhastar-los. Els amants de les historietes poden licitar pel seu gairebé mig miler d'exemplars fins al pròxim 13 d'agost a internet, quan finalitza la subhasta 'on line' organitzada per la pàgina web ComicConnect.com.

Blades va començar a comprar tebeos quan era petit al seu Panamà natal i, tret d'uns anys en què va deixar de costat la seva passió, l'artista ha arribat a acumular una àmplia i diversificada col·lecció. "La meva mare en va llençar molts a les escombraries i quan vaig complir 18 anys vaig deixar de comprar-los perquè llavors altres coses van començar a ser més rellevants en la meva vida", explica.

Personatges populars

El cantautor va recuperar l'interès quan tenia 26 anys, durant els anys que va viure a Nova York. En 1974 es va topar amb una botiga d'historietes de segona mà a la cruïlla del carrer 57 amb la Vuitena Avinguda. "Allà vaig tornar a enganxar-m'hi", recorda Blades, que reconeix que en tots aquests anys s'ha dedicat a completar sèries sense importar l'estat dels exemplars, algunes de personatges molt populars com Batman i Superman.

Notícies relacionades

Els responsables de ComicConnect asseguren que és "difícil" trobar un col·leccionista que hagi completat tantes sèries com el músic panameny, des de "joies" de la sèrie Action Comics 1 fins a Detective Comics 27.

"Els vendré a poc a poc per concentrar-me en altres coses. Tinc massa llibres i a l'anar completant les sèries vaig sentir que l'objectiu s'havia complert. Ha estat divertit i he pogut conèixer gent interessant en el camí", subratlla Blades.