REQUERIMENT JUDICIAL

Carolina de Mònaco declararà en defensa del seu marit en un judici per agressions

Ernest August de Hannover és jutjat per una presumpta pallissa que l'aristòcrata hauria clavat al propietari d'una discoteca de Kenya

L'aristòcrata exigeix per assistir a la vista que s'estableixi una distància mínima de seguretat amb la premsa

Carolina de Mònaco declararà en defensa del seu marit en un judici per agressions_MEDIA_1

Carolina de Mònaco declararà en defensa del seu marit en un judici per agressions_MEDIA_1

2
Es llegeix en minuts
EFE
BERLÍN

La princesa Carolina de Mònaco ha accedit a declarar en defensa del seu marit, Ernest August de Hannover, en el judici per una presumpta pallissa que l'aristòcrata hauria clavat al propietari d'una discoteca de Kenya.

Fonts de l'Audiència de Hildesheim (nord d'Alemanya) han anunciat avui que la princesa ha posat una sèrie de condicions a la seva compareixença, com que se li garanteixi una "distància de seguretat" amb els mitjans de comunicació.

En la compareixença, prevista per al 13 de gener, haurà de respectar-se una distància de fins a 20 metres fora de l'edifici i de tres a la sala de l'audiència on se celebra el judici.

Agenda complicada

Carolina ja es va prestar a declarar el novembre passat, però finalment va cancel·lar la compareixença per raons d'agenda i va al·legar que havia de realitzar un viatge a l'estranger.

Abans de fixar una nova data, l'Audiència alemanya va enviar una carta a la princesa preguntant-li si estava realment disposada a declarar en el procés i advertint-li que els membres de la cambra no es desplaçarien a Mònaco per prendre-li declaració.

Segon judici

El judici contra Ernest August és el segon que es realitza per l'agressió soferta l'any 2000 per Josef Brunlehner, propietari d'un local de Kenya pròxim al lloc on els prínceps passaven les vacances, a la idíl·lica i elitista illa de Lamu.

El príncep va ser condemnat el 2004, després de diversos recursos, al pagament d'una multa de 445.000 euros per l'agressió al propietari del local, que va ser ingressat en un hospital de Mombasa.

Un parell de bufetades o puny de ferro

Ernest August afirma que només li va clavar un parell de bufetades i no la pallissa que la seva víctima assegura, i va demanar que es reobrís el cas per presentar nous testimonis, entre ells, el de la seva dona.

Brunlehner va explicar que el príncep va aparèixer en el seu establiment capitanejant un grup de veïns i li va clavar una pallissa armat amb un puny de ferro.

Agredit ple de sang

Les imatges de Brunlehner ple de sang i convalescent a Mombasa van fer en el seu moment la volta al món i van abundar en la mala reputació del príncep, que en altres ocasions va reaccionar a cops de paraigua contra fotògrafs i de qui es coneixen diversos incidents sota els efectes suposadament de l'alcohol.

Notícies relacionades

El cas de Kenya va generar un seguit de subcapítols judicials, el penúltim dels quals la querella del príncep contra el seu defensor, a qui va acomiadar després que el lletrat afirmés, com a atenuant, que el príncep va actuar sota els efectes de l'alcohol.

El príncep ha mantingut múltiples plets contra la publicació de fotos de la seva vida privada, igual que la seva dona, o per atacs contra fotògrafs en algun rampell de mal humor.