PRESENTA A LA CIUTAT EL PRIMER DISC DESPRÉS DE SUPERAR UN CÀNCER

Anastacia declara amor a Barcelona

2
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL
BARCELONA

La diva nord-americanaAnastaciaés una autèntica fan de Barcelona. De fet, va ser ella la que va dir als directius de la seva discogràfica que volia fer a la capital catalana la promoció del disc que publicarà el pròxim dia 28,Heavy rotation. "Aquí em va comprar el meu marit el regal de casament, i guardo tan bons records d'aquesta ciutat... M'encanta l'energia que desprèn, i el seu espectacularskyline, tan diferent de tots. No et canses mai de mirar-lo. Sense oblidar el mar; sempre m'ha agradat estar a prop de l'aigua", va explicar ahir la cantant, assenyalant la impressionant vista de lasuitede l'hotel on s'allotja.

Heavy rotation, el seu quart disc d'estudi i el primer que edita després de superar un càncer de pit que li van diagnosticar el 2004, suposa un evident punt d'inflexió tant a nivell artístic com personal.

DE GUARDAESPATLLES A MARIT

La cantant estrena imatge --adéu al ros platí i a les lentilles de colors i les ulleres espesses, ja que s'ha operat de miopia--; investiga noves sonoritats més pròximes a l'electrònica i al dance; té nova discogràfica i mànager i, sobretot, ha convertit el seu guardaespatlles, el mexicàWayne Newton,en el seu marit. A ell li dedica lletres d'enamorada, com el senzillI can feel you, que apareix al videoclip. I va ser aquest altíssim home de mida XXL --"sempre m'ha agradat enfilar-me pels arbres", va dir en broma l'artista--, que la va animar a exhibir-se especialment sensual a la cinta. "La idea que em despullés a l'aigua va ser seva", va admetre.

"Totes les experiències que he viscut al llarg dels últims temps les reflecteixo en el compacte. Per exemple, també parlo de la meva recentment estrenada faceta de madrastra, ja queWayneté dos fills".

La vida d'Anastaciaha estat una difícil carrera d'obstacles. Als 13 anys li van extirpar part de l'intestí arran d'una greu malaltia, el pare la va abandonar poc temps després, i amb la germana gran i el benjamí de la família, que pateix autisme, es van traslladar a Nova York."Em pots partir en dos, em pots fer trossos / intentar destrossar-me, però no em venceràs mai. / Pots dir el que vulguis, no ho creuré mai / perquè no puc ser vençuda",proclama a la cançóDefeated.

Notícies relacionades

Una prova de la seva fortalesa mental és que el dia abans d'entrar al quiròfan perquè li extirpessin el tumor, va rodar el videoclip de la cançóLove is a crimeper a la banda sonora de la pel.lículaChicago. "M'acabaven de fer la biòpsia i els metges no van posar cap pega que el gravés, malgrat que poc sospitaven que seria un dia tan mogudet, amb tantíssims balls. El cert és que no em trobava bé. M'havia pres molts medicaments per pal.liar el dolor, però després que la discogràfica va aconseguir aquell contracte, no els podia defraudar".

Anastaciava tornar a la vida pública una vegada superat el càncer el 2005, quan va llançar l'àlbum recopilatoriPieces of a dream, amb quatre peces inèdites. Un parell d'anys després, va llançar la seva pròpia línia de roba. "Sempre m'ha interessat la moda, i gràcies a aquesta aventura vaig aprendre a cuidar més la meva manera de vestir i potenciar la meva feminitat, amb una imatge menys de carrer, però ja m'he apartat del món del disseny --explica--, tot i que segueixo promocionat el meu propi perfum". Fa olor "de vainilla i de la frescor de l'herba".