EXLÍDER DE LA BANDA ROXY MUSIC

El músic Bryan Ferry, apartat d'una campanya publicitària per elogiar l'estètica nazi

1
Es llegeix en minuts
EFE / LONDRES

Bryan Ferry, exlíder de la banda britànica Roxy Music, ha deixat de ser la cara de la col·lecció masculina de roba dels grans magatzems Marks & Spencer (M&S) per elogiar l'estètica dels nazis, segons publica avuiThe Independent On Sunday.

M&S, un grup minorista molt conegut al Regne Unit, ha pres la decisió després que el cantant, de 61 anys, manifestés la seva admiració per l'estètica del règim que va dirigir Adolf Hitler, i pel treball de la cineasta Leni Riefenstahl, famosa per les seves pel·lícules de propaganda nazi, en una entrevista publicada l'abril passat pel diari alemanyWelt am Sonntag.

Presentació de disculpes

Notícies relacionades

"Déu meu, els nazis sabien com presentar-se a si mateixos", va comentar Ferry. "Les pel·lícules de Leni Riefenstahl, els edificis d'Albert Speer (primer arquitecte dE Hitler), les desfilades massives i les banderes. Impressionant. Realment bonic", va dir l'artista, que va afirmar que ha batejat com elel búnquer del führerel seu estudi a l'oest de Londres.

Els polèmics comentaris van causar malestar en la comunitat jueva britànica i diversos diputats van presentar una moció parlamentària per animar els consumidors a boicotejar M&S i a no comprar els discos del cantant. Ferry s'ha disculpat "sense reserves", i ha precisat que les seves declaracions "van ser fetes només des d'una perspectiva de la història de l'art".

Temes:

Bryan Ferry