LA CANTANT GALLEGA HA HAGUT DE SUSPENDRE UNA GIRA DE 12 CONCERTS A FRANÇA

Luz Casal, operada d'urgència d'un càncer de mama a Madrid

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La cantant gallegaLuz Casal,de 48 anys, ha estat intervinguda d'urgència a la clínica Rúber Internacional de Madrid d'un càncer de mama, segons un comunicat distribuït ahir per la promotora Limac Producciones. A causa de l'operació,Luzha suspès una gira de 12 concerts que havia de comen- çar l'1 de febrer a França. A més dels concerts, la intèrpret ha hagut d'a- nul.lar diversos recitals previstos a Suïssa, Holanda, Portugal i Espanya.

La nota assenyala que l'artista es mostra amb "forces" per enfrontar- se a aquest revés i ha manifestat tenir unes "ganes boges" de tornar als escenaris.

El mes d'octubre passat, la cantant va acabar una sèrie de cinc concerts al teatre La Cigale de París en què va captivar el públic amb un repertori intimista i nombroses referències a la capital francesa. La cantant, la primera artista pop espanyola que omple aquesta sala durant cinc dies seguits, tenia previst 12 actuacions a França durant els dos pròxims mesos.

Luz Casalva néixer l'11 de novembre de 1958 a la localitat corunyesa de Bolmorto, però es va criar a Astúries. Durant algun temps va fer cors, entre altres ambJuan Pardo,en temes comMi guitarraoConversaciones conmigo mismo.

A partir del 1977 va participar en diversos festivals de la cançó europeus i el 1980 va gravar un senzill,El ascensor,que no va comptar amb promoció i a penes va tenir repercussió en el món del disc. Entre el 1980 i el 1982, va treballar i va col.laborar amb diferents grups musicals i, finalment, va gravar l'àlbumNo aguanto másamb la col.laboració deRamoncín,Roque NarvajaiMiguel Ríos.

'NOIA' ALMODÓVAR

El 1984,Luz Casalva editar el seu segon àlbum,Los ojos del gato,en què van prestar la seva col.laboracióHilario CamachoiCarmen Santonja.El 1985 va gravar a Alemanya i Bèlgica el discLuz,i el 1987 va treballar en la gravació del quart disc, titulat,Quiéreme aunque te duela.

Notícies relacionades

Luzes va consagrar com una de les millors cantants de rock a Espanya, després del llançament deLuz V(1989) i, un any més tard, va publicarA contraluz,un disc en què estan incloses les dues cançons que va interpretar a la pel.lículaTacones lejanos,dePedro Almodóvar.

L'octubre del 2004 va sortir el seu últim treball,Sencilla alegría. En els últims anys, el càncer de mama ha afectat diverses artistes molt conegudes comKilye Minogue, AnastasiaiLamari,del grup Chambao.

Temes:

Luz Casal