Organigrama polític

Gemma Badia reorganitza el seu govern a Gavà amb la inclusió de Junts en l’executiu local

Resultats eleccions a Gavà 2023: El PSC perd la majoria absoluta però es queda a prop de l’alcaldia

Gemma Badia reorganitza el seu govern a Gavà amb la inclusió de Junts en l’executiu local

Ayuntamiento de Gavà

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà (Baix Llobregat), Gemma Badia, va presentar la setmana passada el nou cartipàs municipal, després de la seva elecció en el ple celebrat dissabte. D’aquesta manera, l’alcaldessa va anunciar l’organització del govern municipal en cinc grans àmbits: Planificació Territorial i Desenvolupament Econòmic Sostenible; Educació, Esports, Cultura, Igualtat i Relacions amb la Ciutadania; Espai Públic, Qualitat dels Barris; i Medi Ambient Acció Social i Salut; Serveis Generals, Hisenda i Règim Interior.

Badia, cap de llista del PSC en les eleccions del 28 de maig, va ser elegida alcaldessa de Gavà a l’obtenir la majoria absoluta amb els vots dels 10 regidors del seu grup i de l’únic regidor de Junts per Gavà, Isidre Casas, arran d’un acord de govern subscrit per les dues formacions.

No obstant, malgrat que Badia ha integrat Casas en l’executiu municipal, aquest no es farà càrrec de cap de les cinc àrees de govern definides per l’alcaldessa. Així, Isidre Casas sí que serà regidor de Comerç, Mercats i Turisme i el regidor dels barris del Centre i Barceloneta durant el mandat 2023-2027.

Badia portarà Seguretat

L’alcaldessa ha destacat que l’organització d’àrees competencials «respon als principals reptes i prioritats que marcaran els pròxims anys. Una acció de govern que ens permetrà estar amb les persones i atendre les seves necessitats».

L’alcaldia assumeix la direcció d’aquelles actuacions i projectes fixats com a estratègia de ciutat i vinculats a l’Agenda Urbana, que tindran «un caràcter prioritari en l’actuació del govern municipal», diuen des de l’ajuntament de Gavà. També liderarà l’impuls de l’elaboració i seguiment del nou Pla d’Actuació Municipal i tindrà la direcció de la seguretat i de la Policia Municipal

«És un missatge molt clar de la rellevància de les polítiques de seguretat, que impliquen una coordinació directa entre l’alcaldia i el cap de la Policia», va dir Badia.

Les àrees de govern

Jordi Tort (PSC), primer tinent d’alcaldessa, serà al capdavant de l’àrea de Planificació Territorial i Desenvolupament Econòmic Sostenible. A més, aquest àmbit compta amb dues regidories delegades: la de Comerç, Mercats i Turisme, amb Isidre Casas (Junts) al capdavant; i la d’Empresa, Ocupació i Internacionalització, a càrrec de Catelijn Kerstens (PSC).

Alba Riba (PSC), segona tinenta d’alcaldessa, portarà l’àrea Educació, Esports, Cultura, Igualtat i Relacions amb la Ciutadania. D’aquest àmbit depenen tres regidories delegades: Esports, Participació Ciutadana i Sistemes d’Informació, a càrrec de Catelijn Kerstens (PSC); Joventut, Persones Grans i Relacions Intergeneracionals, a càrrec de Laura Soler (PSC); i Nova Ciutadania, Memòria Democràtica, Cooperació i Mediació, amb Luis Alberto Guitart (PSC) al capdavant.

Èric Plaza (PSC) serà el responsable de l’àrea d’Espai Públic, Qualitat dels Barris i Medi Ambient. En aquest àmbit s’adscriu la regidoria delegada de Civisme i Manteniment als barris, a càrrec de Julio Tenorio (PSC). Sota la direcció de la quarta tinenta d’alcaldessa, Cristina Agustí (PSC), es coordinarà l’àrea d’Acció Social i Salut. Finalment, el cinquè tinent d’alcaldessa, José Manuel Vara, dirigirà l’àrea de Serveis Generals, Hisenda i Règim Interior.

El govern municipal als barris

L’organigrama municipal també incorpora les regidories de barri, coordinades per la segona tinenta d’alcaldessa, Alba Riba. 

Notícies relacionades

Aquestes són les divisions territorials: Àngela Roca i Can Serra Balet (Laura Soler Gil); Ausiàs March i Can Ribes (Jordi Tort Reina); Ca n’Espinós, Can Tries i les Ferreres (Cristina Agustí Vendrell); Can Tintorer i Can Pere Bori (Éric Plaza López); Centre i Barceloneta (Isidre Casas Domingo); Gavà Mar (Catelijn Kerstens); La Sentiu, Bruguers i Bòbiles-Diagonal (José Manuel Vara Pindado); les Colomeres i Santa Teresa (Luis Alberto Guitart Hidalgo).

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà