11.000 euros

L’entitat ecologista Depana restaurarà dues parcel·les de Gavà «pels seus valors naturals»

  • La iniciativa ha sigut seleccionada per CaixaBank en el marc de la Convocatòria de Medi Ambient 2022

  • Es tracta d’uns solars proposats per a la seva inclusió dins la Xarxa Natura 2000 pels seus valors naturals.

L’entitat ecologista Depana restaurarà dues parcel·les de Gavà «pels seus valors naturals»

Depana

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

CaixaBank ha destinat una ajuda d’11.000 euros a l’entitat ecologista Depana per restaurar dues parcel·les de 13.200 metres quadrats situats al límit del Parc Agrari del Baix Llobregat, a Gavà (Baix Llobregat).

La zona està tramitant la seva inclusió dins la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea «pels seus valors naturals», informa aquest dimecres Depana en un comunicat.

Segons l’entitat, els terrenys van ser «ocupats en part de forma irregular entre el 2012 i el 2016 per un grup de persones que van danyar els hàbitats naturals inventariats», i ara l’objectiu és revertir aquesta situació i tornar les parcel·les al seu estat natural.

Les actuacions es faran durant el primer semestre de l’any i inclouen l’extracció de les instal·lacions construïdes i de la vegetació floral, la recuperació de la comunitat vegetal anterior i la senyalització dels espais, entre d’altres.

Notícies relacionades

L’ajuda que ha rebut Depana s’emmarca dins la Convocatòria de Medi Ambient 2022 de CaixaBank, i les parcel·les van ser inventariades el 2007 per la Generalitat de Catalunya dins l’Inventari d’Hàbitats d’Interès Comunitari de Catalunya.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà

Temes:

Gavà