Ple municipal

El pressupost municipal de Gavà per al 2023 ascendeix a 61 milions d’euros, un 4,6% més que el 2022

Des del consistori asseguren que l’increment de la xifra permetrà «garantir i millorar les polítiques i el manteniment de l’espai públic»

El pressupost municipal de Gavà per al 2023 ascendeix a 61 milions d’euros, un 4,6% més que el 2022

ay. Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’últim ple municipal de Gavà (Baix Llobregat) ha aprovat el pressupost de l’Ajuntament de Gavà per al 2023, que ascendeix a 61 milions d’euros. Aquesta xifra suposa un increment del 4,6% respecte a l’any anterior –2,6 milions més–.

Des del consistori asseguren que l’increment de la xifra permetrà «garantir i millorar les polítiques i el manteniment de l’espai públic». Els comptes per a l’any que ve pretenen impulsar projectes recollits en el Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Gavà amb l’objectiu de fer una ciutat «més sostenible mediambientalment».

El consistori assegura que els objectius es realitzaran «sense incrementar la pressió fiscal i reduint el deute», ja que es preveu que entre el 2022 i el 2023 es redueixi en un milió d’euros. Amb el present pressuposat es congela novament la totalitat dels impostos i taxes municipals, mantenint la bonificació del 50% de la quota íntegra de les vivendes que instal·lin sistemes d’energia solar.

«Posem l’accent en polítiques progressives»

El consistori local posa èmfasi en què el pressupost aprovat posa accent en «les polítiques progressistes, que generen igualtat i cohesió». D’aquesta manera, s’intensificarà també el manteniment i la neteja de l’espai públic amb l’objectiu de millorar «la qualitat urbana dels barris».

El 30% de la despesa es destina a les polítiques dirigides a garantir el benestar de les persones, ja que el pressupost de l’Àmbit de Benestar, Educació i Cultura ascendeix a 4,7 milions d’euros, un 2,5% respecte al 2022.

Entre les actuacions destaca la creació d’un nou Servei d’atenció en situacions greus de vulnerabilitat, la incorporació al pressupost del programa A-Porta i la continuïtat en la implantació del nou model del Servei d’Atenció Domiciliària. S’incorpora a més un nou Programa de benestar emocional de la infància i l’adolescència, per acompanyar-los en aquesta etapa del cicle vital.

Un 23% de la despesa en manteniment

Al manteniment de la ciutat es destina el 23% de la despesa, amb l’objectiu de consolidar els projectes existents i la creació de nous com intervencions integrals als carrers Vandellòs i Ametlla a Gavà Mar, als carrers Santa Teresa i Tresols, i a l’avinguda Eramprunyà. Es mantenen les actuacions prioritzades per la ciutadania en el programa participatiu Junts Fem Barri

Notícies relacionades

Quant a equipaments, el 2023 s’executarà l’ampliació del Cementiri (que disposarà d’un nou espai per al dol perinatal), s’iniciaran les obres de l’escola bressol municipal, es renovarà la zona esportiva de Can Torelló, i finalitzarà la reforma de la Biblioteca Marian Colomé i les obres de consolidació de la Masia de ca n’Horta. També es treballarà per minimitzar el consum energètic amb el canvi de llums o dotant més equipaments amb plaques fotovoltaiques i sistemes de climatització més eficients

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà

Temes:

Gavà