Alumnes premiats

ImpulsFP premia el projecte Green Calamot de Gavà

L’actuació estrella del projecte és una aula a l’aire lliure que han creat els alumnes del curs de jardineria i que ha sigut mereixedora del reconeixement

ImpulsFP premia el projecte Green Calamot de Gavà
1
Es llegeix en minuts

El programa de formació i inserció de jardineria de l’Institut El Calamot de Gavà (Baix Llobregat) ha guanyat la 1a edició del concurs territorial premis ImpulsFP en la categoria d’innovació amb el seu projecte Green Calamot, segons informa ‘El Bruguers Digital’. Amb Green Calamot «hem volgut posar en pràctica la metodologia d’aprenentatge i servei en què al mateix temps que els alumnes aprenen, realitzen un servei per millorar i transformar l’institut. Hem volgut adaptar espais de l’institut a les metodologies d’aprenentatge que ja es donen al Calamot», explica Ana Vega, tutora del programa de formació i inserció (PFI) de jardineria del Calamot.

En el marc del projecte l’alumnat ha realitzat diferents actuacions que han convertit l’institut en un espai més acollidor i en contacte amb elements de la natura. «La més important és una aula a l’aire lliure, que, a causa del tema de la pandèmia, ha sigut totalment oportuna. Era un treball programat per a l’any passat, però va arribar la Covid-19 i la van apartar fins fa uns mesos», explica Joan Domènech, monitor d’ofici del PFI de jardineria, que assegura que utilitzen i reciclen tota mena de material, com la fusta de les taules que estan deteriorades i s’han de tirar, «l’objectiu és que tot l’institut se’n beneficiï».

Reaccions al premi

El premi ha sigut «molt important» ,perquè és un reconeixement al treball portat a terme pels joves del PFI durant aquest curs, explica Ana Vega. «Per a ells aquest any ha sigut molt gratificant. Han descobert ells mateixos que poden fer coses molt útils, que tothom els ha reconegut. El premi els ha donat seguretat per continuar estudiant o bé accedir al món laboral».

En declaracions a ‘El Bruguers Digital un dels alumnes que han participat en el projecte, Candido Olivenza, coincidia amb aquesta valoració de la seva tutora: «Som nois a qui a l’ESO ens deien que no teníem futur. Aquest premi ens ha ajudat molt, ens ha donat molts ànims i ha augmentat les ganes de treballar que ja teníem».

Notícies relacionades

Per portar a terme aquest projecte els alumnes van comptar amb el recolzament econòmic de l’AFA de l’institut que va finançar l’aula al pati.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO