Concentració

Les perruqueries i centres d’estètica surten de nou al carrer a Gavà per reclamar un IVA reduït del 10%

  • Unes 8.500 perruqueries catalanes, cridades a tancar dimarts per reclamar més ajuts

  • Les perruqueries alerten que sense ajuts tancaran almenys la meitat

1
Es llegeix en minuts

Com ja van fer el mes d’octubre passat, el sector de les perruqueries i centres d’estètica ha tornat a sortir al carrer a Gavà aquest dimecres per reclamar un IVA reduït del 10%, el que els corresponen «per ser un sector essencial».

Convocades per la plataforma Creer en Nosotros, es van realitzar concentracions a 13 ciutats de Catalunya, com a Sant Boi. En el cas de Gavà, una de les concentracions més grans, es van agrupar una quarantena de centres d’estètica i van reclamar a la plaça de Jaume Blames solucions davant una situació «insuportable». L’Ajuntament de Sant Boi, encapçalat per la socialista Lluïsa Moret, va donar suport al sector en la reivindicació.

Els concentrats han recordat que des de l’inici de la pandèmia els ha baixat molt el volum de treball per les restriccions d’aforament i la por dels contagis, i que tot i així els centres d’estètica estan assumint part del 21% de l’IVA que paguen perquè no repercuteixi en el preu dels serveis.

«Fa molts anys que ens van prometre que ens tornarien l’IVA reduït que pagàvem fins al 2021, però els anys passen i molts no podrem resistir gaire temps més», apunta Míriam Vivancos, propietària d’una perruqueria de Gavà.

11.000 perruqueries tancades

11.000 perruqueries tancadesEl sector calcula que des de l’inici de la pandèmia han tancat gairebé 11.000 perruqueries i salons d’estètica a Espanya, aproximadament un 21% del total, i estimen que si no es redueix l’IVA al 10%, el mes de març en podrien tancar 18.000 més.

Notícies relacionades

També van criticar el paper dels partits polítics, que «de cara a la galeria» donen suport a les reivindicacions, però que a l’hora de la veritat sempre «els donen l’esquena». El sector recorda que quan estaven en l’oposició, tant el PSOE com Unides Podem donaven suport a les seves reivindicacions, i els reclamen que ara que governen facin efectiva la reducció. «No pararem fins a aconseguir els nostres objectius», assenyalen.

Més notícies de GavàSant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments