CRISI SOCIAL I ECONÒMICA

Gavà executa una baixada de l'IBI a propietaris de locals comercials que rebaixin un 50% el lloguer

Per acollir-se a aquest incentiu serà necessari rebaixar el preu durant sis mesos o fins al 31 de desembre del 2021 als establiments afectats per la Covid-19

D'altra banda, s'ha formalitzat l'exempció de la taxa de terrassa a bars i restaurants que, segons el consistori, suposarà un estalvi de 95.000 euros

terrazas-3

terrazas-3

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Gavà ha donat llum verda a la baixada d’un 50% de l’IBI per a propietaris de locals que rebaixin el preu del lloguer a activitats comercials o de serveis afectats per la crisi de la Covid-19.

Per acollir-se a aquest incentiu, serà necessari rebaixar el preu del lloguer un mínim del 50%, durant sis mesos o fins al 31 de desembre del 2021.

D’altra banda, s’ha formalitzat l’exempció de la taxa d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants el 2021. Aquesta mesura, segons el consistori, suposarà un estalvi per al sector de la restauració de 95.000 euros.

Aprovats 395 ajuts

Aquestes mesures fiscals aprovades en l’últim ple, se sumen a una nova nova convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà, afectats pel tancament total o gairebé total de l’activitat.

Notícies relacionades

Fins ara, el consistori explica en un comunicat que s’han aprovat 395 sol·licituds de les 472 rebudes, i ja s’han abonat 309 ajuts. El crèdit restant es destinaria a aquesta nova convocatòria que es preveu amb una partida de 70.000 euros.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA