MESURES PER ALS SECTORS AFECTATS

Gavà continuarà sense cobrar la taxa de terrasses a bars i restaurants el 2021

El consistori compleix una demanda del sector, que demana «rebaixes fiscals» per alleugerir els costos dels seus negocis mentre durin les restriccions

L'alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, va celebrar una trobada amb comerciants i restauradors per tractar les problemàtiques i presentar les mesures

Gavà continuarà sense cobrar la taxa de terrasses a bars i restaurants el 2021

Manu Mitru

Es llegeix en minuts

El Periódico

L’Ajuntament de Gavà es «compromet» a continuar sense cobrar la taxa de terrasses a bars i restaurants el 2021 o mentre durin les restriccions a aquests establiments. El consistori compleix una demanda del sector, que demana «rebaixes fiscals» per alleugerir els costos dels seus negocis.

En una trobada amb comerciants i restauradors, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha avançat una nova convocatòria d’ajuts per a empreses i autònoms de Gavà que estiguin afectats per un tancament total o gairebé total de l’activitat.

Des que es van posar en marxa les subvencions s’han aprovat prop de 352 sol·licituds de les 472 rebudes, i ja s’han abonat 250 ajuts. Sánchez ha remarcat que per al consistori donar suport al sector del comerç de proximitat, serveis i restauradors és «una prioritat».

25.000 euros per als mercats municipals

El consistori també incrementarà uns 25.000 euros la inversió per controlar l’aforament i el reforç en desinfecció i neteja als mercats municipals MercaGavà i El Centre.

Et pot interesar

Des de l’inici de la pandèmia se n’han destinat prop de 90.000 per a aquestes tasques en aquests equipaments, i ara es preveu instal·lar un sistema automatitzat de control d’aforament als dos mercats i donar un impuls a la botiga ‘online’ de MercaGavà.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA