EL CAP DE SETMANA QUE ENTREN EN VIGOR NOVES RESTRICCIONS

A la recerca d'un oci nocturn «alternatiu» per als joves de Gavà

El consistori contracta tres educadors per conscienciar la joventut, analitzar les seves necessitats i crear «espais de socialització segurs» davant algunes actituds

L'equip d'educadors patrullarà la ciutat, sense imposar sancions, i identificant els punts calents que generen «malestar ciutadà», segons el consistori

zentauroepp55428305 gava201015153825

zentauroepp55428305 gava201015153825

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir d’aquest cap de setmana, Gavà comptarà amb tres educadors de carrer amb l’objectiu de conscienciar els joves durant les hores d’oci nocturn. El consistori assenyala diferents actituds juvenils, com l’«augment de la brutícia», el «no compliment» de les mesures sanitàries o l’«augment en algunes zones» del botellon, cosa que obliga l’Administració local a buscar un «programa d’oci nocturn alternatiu».

El projecte, en el marc de ‘Protegeix-te, protegeix-nos’ compta amb la contractació de tres educadors durant els pròxims tres mesos, les nits del cap de setmanes i algunes tardes. Tenen l’encàrrec d’identificar els punts de trobada entre joves, parlar amb ells sobre les seves necessitats i sensibilitzar-los sobre l’impacte que pot tenir la seva socialització.

El pròxim pas serà, conjuntament amb la coordinació de l’Espai Jove La Casa Gran, elaborar una anàlisi que projecti un «programa d’oci nocturn alternatiu» per canviar els actuals hàbits. També es planteja que, davant les possibles necessitats dels joves, es proposin «espais de socialització segurs».

«Sortir de festa no significa consumir alcohol»

«Sortir de festa no significa consumir alcohol»Els educadors formaran un grup que patrullarà la ciutat els divendres i dissabtes de 19 h a 2 h, tot i que l’horari es podrà modificar «en funció de les necessitats». L’equip estarà coordinat amb la Policia Local per si fos necessària la intervenció en «situacions de risc», tot i que els educadors «no imposaran sancions».

Aida Marzo, coordinadora del servei, afirma que treballaran per a la creació d’un programa d’oci «alternatiu, saludable, respectuós, inclusiu i responsable», mitjançant converses a peu de carrer amb els joves. Un dels objectius dels educadors és «trencar» amb la idea que «sortir de festa» significa «consumir alcohol».

Cap de setmana amb noves restriccions

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez (PSC), ha remarcat que aquest cap de setmana coincideix amb la posada en marxa de les noves restriccions anunciades pel Govern i que «segurament» l’espai públic serà ocupat per grups de joves.

Notícies relacionades

Sánchez considera que les concentracions en algunes zones de la ciutat provoquen «malestar ciutadà», i per això s’ha impulsat aquesta iniciativa, que pretén «entre tots» buscar «alternatives d’oci saludable».

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA