DOTACIÓ DE 50.000 EUROS

Gavà concedeix ajuts de fins a 3.000 euros per a persones aturades amb projectes emprenedors

El consistori ha impulsat una línia de subvencions per incentivar la inserció laboral mitjançant l'autoocupació i promovent projectes socials

S'obriran les sol·licituds a partir del mes de novembre i s'aportarà primer un 35% de l'import que culminarà amb el total quan es justifiquin els pagaments

foto-izq-ajun

foto-izq-ajun

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà prepara una nova línia de subvencions dirigides a les persones aturades per incentivar la seva inserció laboral mitjançant projectes emprenedors, especialment els que tenen a veure amb valors i principis del projecte Unió de Cooperadors, propis de l’economia social i solidària.

Els nous ajuts, amb el suport tècnic i econòmic del Pla metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals 2020-2023 de l’AMB, té una dotació econòmica de 50.000 euros. S’obrirà el període de sol·licitud a partir del mes de novembre quan s’hagin aprovat les bases definitives.

S’hi podran acollir les persones aturades que vulguin impulsar un projecte emprenedor a la ciutat o en qualsevol municipi de l’àrea metropolitana, tot i que també s’obriran les portes a persones de municipis metropolitans que decideixin establir el seu negoci a Gavà. Serà requisit indispensable estar inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat o de Gavà.

De 2.000 fins a 3.000 euros

La convocatòria estableix dues modalitats d’ajuts: l’‘Emprenedoria Local’ amb fins a 2.000 euros per la posada en marxa del negoci a Gavà o qualsevol municipi metropolità.

D’altra banda hi ha l’‘Emprenedoria Local Unió de Cooperadors’ amb subvencions de fins a 3.000 euros per la posada en marxa d’un projecte en la línia dels valors i principis que defensa la Unió de Cooperadors de l’Ajuntament de Gavà: social, solidari, innovador i sostenible.

Per ordre de sol·licitud

Els ajuts es concediran per ordre d’entrada de les sol·licituds i fins a acabar amb la dotació establerta, i serà compatible amb altres subvencions o bonificacions.

Quan el consistori doni llum verda, s’abonarà primer el 35% de l’import. Una vegada justificats els pagaments i factures de la posada en marxa del projecte es transferirà el 65% restant.

Notícies relacionades

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA