DIA 13 I 14 D'AGOST

Gavà farà fumigacions als oms de la ciutat per aturar la plaga d'escarabats

El consistori ha anunciat aquesta intervenció durant les nits del 13 i 14 d'agost després de les molèsties que han tingut alguns veïns

Les condicions climatològiques han afavorit l'auge d'aquest escarabat que afecta els oms i que es cola a les llars al ser atret pels llums

zentauroepp54460835 bitxo200812182916

zentauroepp54460835 bitxo200812182916

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha anunciat que procedirà a realitzar un tractament fitosanitari als 162 oms de la ciutat. Adverteixen la població del tancament dels balcons durant aquests dies, tot i que el producte que s’utilitzarà és de baixa toxicitat.

Les condicions climatològiques han afavorit l’auge de l’escarabat que afecta els oms i, segons el consistori, provoca molèsties als veïns pròxims, ja que se senten atrets pels llums de les llars. 

Es tracta d’una intervenció excepcional, perquè aquestes plagues poden arribar a tenir entre tres i quatre generacions entre els mesos de març i setembre, segons explica l’Ajuntament.

Amb aquest tractament es vol reduir la població de l’escarabat i dificultar la reproducció d’aquest insecte. S’ha de recordar que tenen facilitat per multiplicar-se amb molta rapidesa.

Notícies relacionades

L’escarabat és un insecte que no és perillós per a les persones però resulta molest tenir-lo a casa.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA