OBERTURA DE TERRASSES

Gavà suspèn la taxa de terrasses durant tot l'any

El pagament estava suspès des de l'inici de l'estat d'alarma i s'ampliarà ara fins al desembre, cosa que suposa al consistori deixar d'ingressar 74.000 euros

El consistori assegura que està estudiant les demandes de diversos establiments per obrir o ampliar terrasses i ha fixat uns requisits bàsics

terrazas-3

terrazas-3

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà no cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants fins a finals d’any. La mesura, que es preveu aprovar en el pròxim ple municipal que se celebrarà el 4 de juny, pretén així allargar fins al desembre la suspensió del pagament, que estava vigent des de l’inici de l’estat d’alarma.

Amb aquesta mesura l’ajuntament deixarà d’ingressar 74.000 euros, i deixarà aquests recursos en mans dels establiments del municipi, molt colpejats per la crisi provocada per la pandèmia. Coincidint a més amb l’autorització a la fase 1 a obrir terrasses, alguns locals han sol·licitat al consistori ampliar els seus espais o obrir-los en cas de no tenir-los.

En aquest sentit, l’ajuntament ha anunciat que els serveis municipals estan estudiant «amb la màxima celeritat possible» totes les peticions rebudes, i que «farà tot el que consideri necessari» per poder satisfer positivament les demandes de restaurants i bars.

Requisits per a l’ampliació de terrasses

Per a això, s’han establert uns criteris per facilitar l’espai més gran possible alhora que respectar les condicions bàsiques. Així, es podran ampliar fins a un màxim del doble de la superfície actual, sempre que es compleixin els requisits fixats per fer-los compatibles amb l’ús general de l’espai públic per part de la ciutadania.

Entre els requisits figuren, entre d’altres, que es garanteixi un pas lliure per a vianants de 2 metres –3,5 si circulen vehicles–, que no afecti cap carril bici o accés a pàrquing, que no dificultin l’ús de cap servei públic i que els valors de protecció o separació hagin sigut aprovats pel consistori.

Permisos de caràcter excepcional i temporal

També s’exigeix que l’únic mobiliari present siguin cadires, taules, para-sols i jardineres si s’ocupa la calçada i que hi hagi elements que separin la terrassa del trànsit, així com que el titular de l’establiment garanteixi que es compleixen escrupolosament les mesures d’higiene i que es respectin els horaris estipulats a la fase 1, que marquen com a hora de tancament les 23 h.

Notícies relacionades

L’Ajuntament ha advertit que totes les autoritzacions que s’emetin en el marc de l’estat d’alarma seran de caràcter excepcional i provisional, i que la seva durada serà temporal fins al pròxim 31 de desembre del 2020, tot i que es podran reduir o prorrogar en cas que s’apreciïn condicions d’excepcionalitat i emergència sanitària que ho justifiquin.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA