TRIBUTS MUSICALS

Gavà acull el primer Saló de la Fama de Bandes Tribut i Versions de Catalunya

Manel Fuentes, Smoking Stones i Momo encapçalen el cartell de la primera edició del Gavà Hall of Fame

tributs1

tributs1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Espai Maragall de Gavà  serà, del 6 al 8 de març, la seu del primerSaló de la Fama de Bandes Tribut i Versions de Catalunya, el Gavà Hall of Fame. Manel Fuentes, Smoking Stones i Momo són els caps de cartell de la primera edició d’un certamen que neix amb l’objectiu de «promoure la cultura dels tributs musicals amb les millors propostes, així com donar-los el reconeixement que mereixen», expliquen des del consistori.

El saló, coorganitzat perl’Ajuntament de Gavà, Hope Music i el Cafè Teatre, està pensat per a concerts en acústic o que s’acosten al format del teatre musical. Gavà va ser testimoni dels inicis del fenomen tribut al país, a principis dels anys 90, a l’acollir dues de les formacions que van iniciar aquest moviment: U2 Please i Sultans of Swing.

Altres noms propis de Gavà són: Jordi Portaz, qui va formar part d’una de les primeres formacions dels Smoking Stones; Ricardo Marín, que fa tribut a Antonio Vega, ja que va formar part de la seva banda, Nacha Pop, en els últims anys del músic, i el guitarrista Javi Vaquero, que actualment forma part de la banda Sincronicity, tribut a Police.

Reivindicar les bandes tribut

El vocalista de la banda U2 Please i membre de Hope Music, el gavanenc Miquel Fargas ha recordat que: «Gavà ha concentrat una gran presència d’aquest moviment. L’objectiu del saló és reivindicar totes aquestes bandes que van començar un fenomen que, avui, forma part de totes les festes majors, de les programacions de sales de tot el país i d’alguns festivals».

La directora de Hope Music, Raquel Bassas, ha destacat que «els grups tribut fan sortir de casa gent que potser no ho faria». «La nostra idea era fer-ho possible amb concerts més petits un diumenge o un dissabte al matí, concerts familiars, i altres de més grans com serà el de Manel Fuentes, que també reivindica fer la música que coneixem tots, la música d’un altre, amb una qualitat brutal», ha afegit Bassas.

Caps de cartell

Manuel Fuentes serà l’encarregat d’inaugurar el certamen, el divendres 6 a les 22 hores, amb el seu tribut a Bruce Springsteen en format trio acústic. L’acompanyaran Marina Prades al violí i Dani Campos al piano.

La clausura (divendres 8 a les 20 h) anirà a càrrec de Smoking Stones, que compleixen 25 anys homenatjant The Rolling Stones. També en format trio presentaran en exclusiva la reproducció íntegra de‘Stripped’,l’únic àlbum en acústic de la llegendària banda britànica.

Notícies relacionades

«Vindrem amb piano, guitarra i veu i podrem fer altres cançons dels Rolling Stones que no siguin els seus ‘hits’, un format diferent que ens agrada molt», va afirmar el vocalista Sergio Ortiz.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA