On Catalunya

QUALITAT DE LES PLATGES

La platja de Gavà renova la «Q» de 'Qualitat Turística'

Aquesta certificació s'afegeix a la Bandera Blava, al segell Biosphere i a la Bandera Ecoplatges

platja-2019-2

platja-2019-2 / PEPA ALVAREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La platja de Gavà revalida la «Q» de ‘Qualitat Turística’, un distintiu que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i que acredita la qualitat del servei de les instal·lacions ubicades a la platja i la seva gestió. Aquesta acreditació es va aconseguir per primera vegada el 2010 i des d’aleshores s’ha renovat cada temporada.

«La ‘Q’ assegura la qualitat, seguretat, el rigor i la professionalitat dels serveis que s’ofereix a la platja gavanenca», explica l’ajuntament.

En la seva línia de millora en la prestació de serveis als usuaris i usuàries de les platges de Gavà, aquesta temporada ha entrat en servei una nova torre d’intervenció i vigilància que «ha facilitat i millorat les prestacions de seguretat, salut i protecció dels socorristes en el seu lloc de treball», afirmen des del consistori.

Altres accions incloses han sigut el reforç de la vigilància policial al barri marítim, sobretot els caps de setmana. Aquest estiu s’han incorporat agents interins i agents cívics que han actuat com a auxiliars de mobilitat.

Altres distintius

La platja de Gavà compta amb altres distintius que s’atorguen tenint en compte la millora en els serveis que es presten, la preservació de l’entorn i la neteja del litoral: Bandera Blava, Bandera Ecoplatges i el segell Biosphere.

La Bandera Blava, que es va rebre per primera vegada l’any 2011, és un distintiu que atorga un tribunal internacional que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat. Així mateix,«exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent», apunta l’ajuntament. La Bandera Ecoplatges és un reconeixement al manteniment i millora de les accions impulsades en la gestió sostenible de la platja.

Notícies relacionades

Per la seva part, el compromís per la sostenibilitat turística Biosphere té com a objectiu orientar la qualitat turística cap a la sostenibilitat.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA