TEMPERATURES EXTREMES

Els sindicats denuncien temperatures "insuportables" als jutjats de Gavà i Sabadell

CCOO, CSIF i STAJ qualifiquen la situació d'"extrema i insostenible" i afirmen que està afectant la salut dels treballadors

 

  / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els sindicats CCOO, CSIF i STAJ han denunciat les temperatures “insuportables” que els magistrats i lletrats que treballen als jutjats de Gavà i Sabadell estan patint els últims dies a causa d’una avaria en els sistemes de climatització.

Segons denuncien, s’han arribat als 38 graus als edificis, una situació “extrema i insostenible” que “està afectant la salut dels empleats”. Fonts del departament de Justícia asseguren que la gerència dels jutjats de Sabadell “està prenent les mesures necessàries perquè hi hagi les condicions adequades” per poder treballar a l’edifici.

El mes de juny del 2017, Inspecció de Treball ja va ordenar el tancament d’aquesta seu judicial, després que s’arribés a temperatures de fins a 35 graus. En el cas dels jutjats de Gavà, i tal com va informar la degana la setmana passada, l’avaria en el sistema d’aire condicionat es va produir al maig i no estarà solucionada fins a d’aquí tres setmanes.

Un descans de 15 minuts cada dues hores

Les organitzacions de treballadors han lamentat també que, mentre jutges i fiscals –que depenen del Consell General del Poder Judicial i del Ministeri de Justícia– estan exempts de complir els seus deures laborals, els empleats de l’administració de Justícia transferits a la Generalitat “no tenen aquesta dispensa”.

Notícies relacionades

En aquest sentit, CCOO, CSIF i STAJ han apuntat que a aquests treballadors “únicament se’ls permet descansar 15 minuts cada dues hores i beure aigua”.

Més notícies de Gavà i Sabadell a les edicions locals de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Calor