DISMINUEIXEN LES QUEIXES

El Síndic de Greuges de Gavà va atendre 72 casos el 2018, nou més que l'any anterior

Una cinquantena van ser consultes, 15 gestions i sis queixes, relacionades de nou amb temes d'urbanisme, espai públic i vivenda, entre d'altres

El síndic Juan Martínez va presentar dijous els resultats de l'informe de gestió corresponent al 2018 en el penúltim ple municipal del mandat

plesindic

plesindic

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Síndic de Greuges de GavàJuan Martínez, va presentar dijous al ple municipal –el penúltim abans del canvi de consistori– l’informe de gestió corresponent a l’any 2018, en què s’especifica el detall dels72 casos que la sindicatura de Gavà va atendre l’any passat –tots iniciats a instància de part–, en què va registrar nou casos més que l’any anterior.

Dels 72 casos atesos pel Síndic el 2018, 51 van ser consultes, 15 gestions i sis queixes (dues menys que el 2017). Quant a la temàtica d’aquestes, la majoria van estar relacionades, de nou, amb temes referents a urbanisme, espai públic, vivenda i participació ciutadana, temes que ja havien protagonitzat els anteriors informes de la sindicatura.

Així, Martínez va tornar a destacar l’incompliment dels terminis enl’atorgament de llicències d’obres municipals, una cosa que ja es reflecteix en informes d’anys anteriors, com els del 2017 o 2016.

“Les persones que es troben en aquesta situació han d’atendre compromisos econòmics i, en el cas de professionals, atendre els seus clients”, lamentava Martínez en declaracions recollides pel digital ‘El Bruguers’.

Al marge d’aquestes i de les queixes i consultes relacionades amb l’estat de la via pública o la falta de vivenda, el Síndic de Gavà també va atendre consultes relacionades amb la participació ciutadana, l’àmbit de l’esport o l’educació, així com amb la policia municipal, els serveis socials i la relació amb altres administracions.

Moltes més consultes que queixes

“La sindicatura continua sent més un punt d’informació i consultes que una oficina de queixes; que no són gaires”, reconeixia Martínez a Gavà TV, alhora que assenyalava l’increment de queixes no relacionades directament amb la competència de la sindicatura local, que han sigut traslladades al Síndic de Greuges de Catalunya.

Una cosa que demostra, segons el síndic, “que s’està augmentant el coneixement de l’existència de la sindicatura i la confiança que s’hi té”, motiu pel qual tant l’alcaldessa, Raquel Sánchez, com la resta de grups del Ple, van voler felicitar el síndic, a qui van dirigir, un per un, unes paraules en agraïment per la seva tasca al capdavant de la sindicatura.

Tots els casos atesos per la sindicatura el 2018 van ser iniciats a instància de part, 71 a títol individual i un en parella, i, per sexes, el 45,07% de les queixes o consultes van ser realitzades per homes, mentre que les dones ho van fer en el 54,93% dels casos.

Notícies relacionades

Respecte a la naturalesa de les demandes, el 58,30% s’emmarquen en l’àmbit de ciutat, el 14% són sobre altres administracions i el 16% són d’àmbit privat.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA