EMPRENEDORIA A LES AULES

Un projecte gavanenc d'inserció social guanya la quarta edició de 'Talent a les Aules'

Els instituts Sales i Torre Roja de Viladecans s'han emportat el segon premi, en una edició amb diversos projectes de caràcter social i dirigits a dones

Les dues guanyadores, alumnes de l'escola Immaculada Concepció, viatjaran durant cinc dies a Silicon Valley a visitar la seu d'empreses com Google

talent

talent

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 1.600 alumnes de Gavà i Viladecans han pres part aquest any de les formacions de la quarta edició de ‘Talent a les Aules’,una iniciativa dedicada a acostar la cultura de l’emprenedoria als estudiants de secundària dels dos municipis que aquest any ha tingut com aguanyadores dues alumnes de l’escola gavanenca Immaculada Concepció.

La iniciativa, impulsada pels consistoris de les dues ciutats del Baix Llobregat, es dedica a formar els joves escolars sobre els valors de l’emprenedoria a partir de les idees de negoci que ells mateixos proposen –249 en aquesta edició, de les quals sorgeixen els 12 projectes finalistes– i que desenvolupen durant tot el curs en col·laboració amb les empreses participants de la zona.

De la dotzena de projectes finalistes, ‘Gaia Inserció Social’, d’Aina Ruzafa  i Rocío del Moral, ha sigut el que s’ha alçat amb el primer premi. Es tracta de Centre Especial de Treball dedicat a fabricar combustible de filament 100% ecològic per a impressores 3D d’ús industrial o domèstic, la plantilla del qual està formada en un 70% per persones amb discapacitat.

Una iniciativa d’inclusió laboral i social que vol donar visibilitat a les persones amb discapacitat i que neix, expliquen les seves creadores, “arran de la preocupació de moltes famílies que pateixen pels seus fills amb discapacitat, que al sortir de l’educació obligatòria no tenen cap altra sortida laboral”.

Aquesta primera posició portarà les dues gavanenques a un viatge de 5 dies a Silicon Valley, a San Francisco, on tindran l’oportunitat de visitar la seu de grans empreses de sectors innovadors conegudes mundialment, i els seus professors a participar en un programa formatiu per a la creació de ‘start-ups’.

Els segons premis, per a Viladecans

Les dues joves van recollir el primer premi en una gala celebrada a l’Espai Maragall, en la qual també van recollir el seu reconeixement els creadors dels projectes en segona i tercera posició. Aquest any hi ha hagut dos segons premis i tots dos han anat a parar aViladecans.

Un se l’ha emportat ‘Baccuma’, el projecte de bàscula intel·ligent dissenyat pels alumnes de l’Institut de Sales, mentre que l’altre ha recaigut a mans de l’Institut Torre Roja, amb ‘Protegid@s’, un projecte de creaciód’un xip per evitar que s’incompleixin les ordres d’allunyament.

En aquest cas, el reconeixement per als dos grups és l’oportunitat de viatjar a Brussel·les per visitar i conèixer els centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i les seus de reconegudes empreses que s’ubiquen allà.

Quatre tercers premis

En tercera posició han quedat quatre projectes, els creadors dels quals podran visitar els principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona. Entre els quals, els alumnes de l’Institut Miramar de Viladecans, que ho faran gràcies a ‘Liles’, una app fantasma i anònima per evitar situacions de maltractaments a dones.

També sobre una aplicació mòbil és el projecte desenvolupat perl’escola Santo Angel de Gavà, que ha presentat una app intel·ligent per ajudar a trobar la roba que es desitja, mentre que l’escola també gavanenca Sagrada Família ha desenvolupat un projecte d’empresa que imparteix tallers per treballar problemàtiques socials i valors per a joves.

Completa la llista de tercers llocs el projecte ‘Womandoo’, també de l’escola Sagrada Família, una aplicació de serveis de reparació a domicili de dones per a dones.

Entrega de premis

En la cerimònia d’entrega de premis hi van ser presents els alcaldes de les dues ciutats impulsores del projecte, Gavà i Viladecans, que van ser els encarregats d’entregar els premis als alumnes. La primera edil gavanenca, Raquel Sánchez, va voler destacar la qualitat dels projectes presentats per uns “joves amb molt talent i aptituds”, així com el fet que les propostes de negoci presentades tenen “un fort component social”.

En la mateixa línia es va pronunciar Carles Ruiz, que va posar en valor “l’enginy, l’excel·lència i l’originalitat en la presentació de les idees” per part dels alumnes, que “aporten a la societat propostes innovadores, moltes lligades a valors o continguts socials”, que, va considerar, denota “que tenim una joventut molt conscienciada”, una cosa que “és un motiu d’orgull i esperança”.

Notícies relacionades

En el decurs de l’acte, l’emprenedor nord-americà Andrew Funk va explicar la seva experiència com a emprenedor i va animar els joves a tirar endavant les seves idees de negoci sense pensar en l’èxit o el fracàs d’aquestes idees: “S’ah de ser positiu i convertir el fracàs en un nou èxit”.

Més notícies de Gavà i Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Nens