EN DOS ANYS

Concedida la llicència per construir 136 pisos al barri de Can Ribes de Gavà

La promoció de l'IMPSOL comptarà amb 82 vivendes de lloguer, 140 places de pàrquing i un local comercial

Està previst que les obres comencin en el tercer trimestre del 2019 i tinguin una durada de 24 mesos

promocio-impsol-2

promocio-impsol-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou barri de Can Ribes de Gavà comptarà d’aquí poc més de dos anys amb 136 noves vivendes, fruit d’una promoció de pisos impulsada per l’IMPSOL  –Institut Metropolità de Promoció de Terra i Gestió Patrimonial– que inclou 82 vivendes de lloguer, 140 aparcaments i un local comercial.

L’Ajuntament de Gavà va anunciar divendres passat que ha concedit ja la llicència de les obres, que està previst que s’iniciïn en el tercer trimestre del 2019 i que tindran una durada aproximada de 24 mesos.

La promoció, projectada per H Arquitectes, consta de tres blocs que s’ubicaran entorn d’un espai central des del qual s’accedirà als nuclis d’escala, i inclou 8 vivendes d’una habitació, 64 de dos i 64 de tres habitacions.

La comercialització de les vivendes començarà previsiblement el desembre vinent, i des del consistori asseguren que els pisos compten amb tipologies adaptables, inclusives i dissenyades amb perspectiva de gènere, trencant jerarquies espacials i la repartició de rols i de poder tradicionals.

En aquest sentit, cada vivenda estarà configurada per una sèrie d’estances de dimensió similar envoltades d’una banda per un balcó recorregut i, de l’altra, per un espai corredor que actua com a galeria, de manera que tots els espais seran exteriors.

Més del 60% al lloguer

Una nova promoció que, segons va apuntar l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, “permetrà continuar dotant els gavanencs de vivenda assequible a la seva ciutat” i que “donarà resposta a unes necessitats i unes demandes acreditades”, ja que el 60% dels nous edificis seran de lloguer –la qual cosa suposarà que tant l’IMPSOL com l’Ajuntament continuïn vinculats a la seva explotació–.

Notícies relacionades

Sánchez va destacar, a més, la sensibilitat del projecte amb l’entorn natural on s’aixecarà. “Seran uns edificis que s’integraran a un entorn privilegiat com és el nou barri de Can Ribes al sector de Ponent, que el respectaran i que cuidaran tots els detalls referent a eficiència energètica”.

Més notícies de Gavà en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA