GESTIÓ DE RESIDUS

L'AMB assumeix la gestió de la planta de residus voluminosos de Gavà-Viladecans

El centre, fins ara gestionat per una empresa subcontractada, va tractar el 2018 tots els grans residus de l'àrea metropolitana, 62.878 tones

default

default

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha assumit, des de la setmana passada, la gestió directa de la planta de tractament de residus voluminosos de Gavà-Viladecans, dedicada a processar materials de fusta, mobles i aparells electrònics, i fins ara gestionada per una empresa subcontractada.

L’objectiu d’aquesta mesura és, segons l’ens metropolità, optimitzar la qualitat d’un servei molt específic com és el processament de residus voluminosos, en el qual no estan especialitzades gaires empreses, i per evitar les subcontractacions.

Aquest procés ha comportat la incorporació de 23 empleats que treballaven per aquesta empresa externa, que des d’aquest moment passen a formar part de SEMESA, l’empresa pública metropolitana que s’encarrega de la gestió de la instal·lació.  

Amb aquest canvi, l’AMB assegura que pot “garantir” que la plantilla està formada per personal especialitzat en aquesta tasca i mantenir “alts estàndards de qualitat, sostenibilitat i seguretat”.

Gairebé 63 tones de residus en un any

La planta de recuperació de fusta i residus voluminosos de Gavà-Viladecans forma part del Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM) i va ser la primera d’aquest tipus que es va posar en marxa a Catalunya.

El 2018, va tractar prop de 62.878 tones de residus procedents de deixalleries o dels serveis municipals de recollida, cosa que suposa la totalitat dels residus voluminosos recollits en tot el territori metropolità.

La instal·lació treballa diferents tipus de materials, des de fusta i derivats, que són triturats i enviat a fàbriques per fer planxes d’aglomerat o com a combustible per produir energia, fins a aparells electrònics o altres residus, com matalassos o ferralla, reciclats mitjançant gestors autoritzats.

Notícies relacionades

L’altra gran activitat del CTRM és el fraccionament d’envasos lleugers (contenidor groc), dels quals gestiona unes 24.000 tones cada any, el 55% del total recollit a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Més notícies de Gavà i Viladecans en les edicions locals de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA