PROJECTE PIONER

L'Ajuntament de Gavà ha enviat ja 17 multes a domicilis de clients de prostitutes

És part del nou pla integral contra la prostitució que el consistori va posar en marxa el juliol passat

Una de les mesures que es plantegen a futur és la possible aprovació d'una ordenança específica contra la prostitució

abertran35003928 la jonquera   alt emporda  prostitucion en la nii entre giro160816100212

abertran35003928 la jonquera alt emporda prostitucion en la nii entre giro160816100212 / Joan Castro ICONNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pla integral contra la prostitució que l’Ajuntament de Gavà va activar el mes de juliol passat ja està en ple funcionament. Entre altres mesures, destacava per pionera la notificació als domicilis dels clients de prostitutes, una acció encaminada a situar la pressió sobre ells en termes d’il·licitud del negoci.

Segons l’última dada que el consistori ha fet públic, que comprèn els passats mesos de juliol i agost, l’administració local ha enviat ja a domicilis de clients de prostitutes 17 sancions, que en el dia d’avui han de ser més però els resultats es faran públics, juntament amb altres valoracions sobre el pla integral, pròximament en un balanç global del projecte. A més, el consistori també ha pogut observar com el nombre de dones que ofereixen serveis sexuals han descendit d’una dotzena a "una o dues".

El pròxim pas que té previst l’Ajuntament de Gavà, en el marc de la seva lluita contra la prostitució, és aprovar en el pròxim Ple municipal del mes de novembre la modificació de l’Ordenança Municipal reguladora dels Espais Públics. Per tal que, en comptes de preveure sancions tant per a clients com per a prostitutes –"oferir, sol·licitar, negociar o acceptar [...] serveis sexuals", diu el text actual–, únicament i exclusivament es tipifiquin sancions per als clients, i s’alliberi així les treballadores sexuals d’aquesta càrrega.

Una possible ordenança contra la prostitució

La regidora d’Igualtat de Gavà, Gemma Badia, ja va afirmar en la presentació d’aquestes mesures que "tenim clar que la dona és una víctima i considerem que s’ha de penalitzar només el client i no la dona prostituïda”.

En aquest sentit, el consistori ja ha ofert recursos a les prostitutes de la ciutat a través d’una mediadora i ha posat en marxa altres accions com el tancament de camins als carrers de la zona de la Pineda i de la Riera de Parets amb la Murtra, o l’increment de vigilància policial.

Notícies relacionades

La mateixa Badia, fins i tot, ja va deixar oberta la porta a la possibilitatd’elaborar una ordenança específica contra la prostitució, extrem sobre el qual de moment no hi ha novetats.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Prostitució