RECICLATGE

Bona acollida del nou Punt Verd de Gavà estrenat aquest estiu

La ciutadania pot dipositar en aquesta instal·lació fixa petits residus per als quals no existeix un servei de recollida específic

punt-verd

punt-verd / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de l’11 de juliol passat, la ciutadania de Gavà disposa d’un nou Punt Verd instal·lat a la plaça de Catalunya, on poden dipositar residus reciclables de petit volum per als quals no existeix un servei de recollida domiciliària específic.

A aquesta petita instal·lació fixa, els veïns poden portar piles, radiografies, petits electrodomèstics, bombetes, pintures, olis, bateries, ‘routers’ o fins i tot mòbils, així com altres petits objectes que per la seva especificitat no poden dipositar-se a cap contenidor de carrer.

El nou Punt Verd de la ciutat ha tingut una molt bona acollida, segons assegura la seva encarregada, Jennifer Melero, en declaracions al mitjà local ‘El Bruguers’. “La gent ha preguntat molt i en general ens han dit que els sembla una molt bona iniciativa”. La ciutadania ha manifestat, a més, que “volen més Punts Verds a la ciutat”, una cosa que el consistori haurà ara de contemplar.

Melero apunta, a més, a GavàTV a l’alta participació dels gavanencs i les gavanenques a aquesta iniciativa, que contribueix a fer de Gavà una ciutat més neta, verda i respectuosa amb el medi ambient. Així, l’encarregada assegura que des que va obrir, el Punt Verd ha aconseguit reciclar moltes coses, entre les quals destaquen “les càpsules de cafè, les piles, bombetes i fluorescents, així com petits aparells electrònics”.

José Antonio, veí de la ciutat, aplaudeix en aquest mateix mitjà una iniciativa que, assegura, dona profit a un espai –un antic quiosc– fins ara desaprofitat. “No sé de qui ha sigut la idea a l’Ajuntament, però ha sigut molt bona”.

L’equipament es troba situat a la plaça de Catalunya, un lloc cèntric que permet acostar el servei a la ciutadania i que recull de forma esbiaixada residus especials, que seran posteriorment traslladats a un punt net per sotmetre’ls a tractament.

Notícies relacionades

Durant aquest mes d’agost, el nou Punt Verd de la ciutat està obert en horari de dilluns a dissabte, de 9 h a 14 h. A partir del setembre tornarà al seu horari habitual, que s’ampliarà fins a la tarda de dilluns a dijous, de 17 h a 20 h.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA