Més de 500 famílies de Gavà rebran ajudes per pagar les sortides escolars

El govern municipal obre una segona convocatòria davant d'un augment del nombre de sol·licituds

excusrion-escolar

excusrion-escolar / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Prop de 500 famílies de Gavà es beneficiaran per primera vegada aquest curs 2017-2018 de beques per pagar sortides escolars curriculars. En una primera convocatòria i amb un pressupost de 20.000 euros, la Junta de Govern va acordar atorgar 230 subvencions. Una xifra que va resultar insuficient.

Ara, s'han afegit 224 subvencions més corresponents a les famílies que, malgrat complir els requisits, es van quedar fora de la primera. És per això que l'Ajuntament ha ampliat la dotació pressupostària i ha obert una segona convocatòria per donar resposta a aquestes famílies. El termini per presentar la documentació s'ha establert entre el 16 i el 30 d'abril.

D'aquesta manera, aquest curs l'Ajuntament destinarà un total de 40.000 euros a sortides escolars amb l'objectiu de garantir la participació de tots els nens i nenes a les activitats curriculars dels centres educatius.

En la primera convocatòria es van rebre un total de 636 sol·licituds, de les quals 454 van ser acceptades 136 no complien els requisits establerts.

Bases de la segona convocatòria

Amb aquestes ajudes l'Ajuntament de Gavà vol garantir la participació de tots els nens i nenes a les sortides o colònies programades per l'escola i així garantir el valor pedagògic que tenen aquest tipus de sortides i els seus continguts educatius, ja que són activitats que formen part del projecte curricular dels centres.

En concret, aquestes ajudes beneficien aquelles famílies que tinguin una renda familiar no superior a l'1,8 de l'indicador de renda de suficiència de Catalunya. Altres factors que incrementen la puntuació són: tenir un fill en edat escolar, ser família monoparental o nombrosa, tenir un infant en acollida, que el beneficiari o germans tinguin alguna discapacitat de més del 33% i que hi hagi una valoració dels serveis socials.

Notícies relacionades

La quantitat que s'atorga depèn dels punts obtinguts, fins a un màxim de 80 euros. A les persones que tenen més de 9 punts se'ls atorga el 100% de la sol·licitud.

Més notícies de Gavà