GUARDÓ

Miquel Guich, del Forn del Passeig, 'millor pa de pagès català 2017'

El català va ser el premiat d'aquest peculiar certamen que va tenir lloc a Gavà

Miquel Guich, guanyador del millor pa de pagès català de l’any.

Miquel Guich, guanyador del millor pa de pagès català de l’any. / ELBRUGUERS.CAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Miquel Guich, del Forn del Passeig Fabra i Puig de Barcelona, ha guanyat el premi al millor pa de pagès català 2017.

A la final, celebrada dissabte passat a la tarda a l'Espai Maragall de Gavà, aspiraven al guardó quatre forners, entre ells el gavanenc Ernest Righetti, qui ja va obtenir el premi el 2014.

El jurat de la convocatòria va estar presidit per entesos en pa, i també en va formar part l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que va fer una valoració dels productes tenint en compte el seu color, olor, forma, textura, cocció i gust.

"Molt il·lusionat" 

Miquel Guich, el vencedor, es va mostrar "molt il·lusionat pel premi" en conèixer el resultat i va precisar que "ha sigut un reconeixement al treball incansable de tot el meu equip", segons recull el digital local Elbruguers.cat. Així mateix, Guich va destacar que "el secret d'un bon pa és el temps. Són necessàries 24 hores per elaborar un producte amb més sabor, durabilitat i de més fàcil digestió quan es menja".

La resta de finalistes van ser Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Jordi Morera (L'Espiga d'Or, Vilanova i la Geltrú), Manel Turull (Fleca Turull, Terrassa) i el gavanenc Ernest Righetti (Ca la Churra), qui manifestava que "estar a la final novament ja és un reconeixement perquè el nivell és molt alt".

Una decisió "molt difícil"

En la seva intervenció, l'alcaldessa va assegurar que li havia sigut "molt difícil" decidir-se, ja que tots els pans eren "excel·lents", i va aprofitar l'ocasió per convidar les persones de fora de Gavà a disfrutar dels atractius gastronòmics de la ciutat.

Notícies relacionades

D'altra banda, Sánchez va animar també als participants i a l'organització a seguir treballant per promoure "la qualitat d'un producte com el pa, mil·lenari però tan arrelat a la nostra tradició i cultura", i va posar com a exemple la tradició local dels 'panets de Sant Nicasi'. 

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Alimentació