GUARDÓ
Miquel Guich, del Forn del Passeig, 'millor pa de pagès català 2017'
El català va ser el premiat d'aquest peculiar certamen que va tenir lloc a Gavà

Miquel Guich, guanyador del millor pa de pagès català de l’any. /
Miquel Guich, del Forn del Passeig Fabra i Puig de Barcelona, ha guanyat el premi al millor pa de pagès català 2017.
A la final, celebrada dissabte passat a la tarda a l'Espai Maragall de Gavà, aspiraven al guardó quatre forners, entre ells el gavanenc Ernest Righetti, qui ja va obtenir el premi el 2014.
El jurat de la convocatòria va estar presidit per entesos en pa, i també en va formar part l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que va fer una valoració dels productes tenint en compte el seu color, olor, forma, textura, cocció i gust.
"Molt il·lusionat"
Miquel Guich, el vencedor, es va mostrar "molt il·lusionat pel premi" en conèixer el resultat i va precisar que "ha sigut un reconeixement al treball incansable de tot el meu equip", segons recull el digital local Elbruguers.cat. Així mateix, Guich va destacar que "el secret d'un bon pa és el temps. Són necessàries 24 hores per elaborar un producte amb més sabor, durabilitat i de més fàcil digestió quan es menja".
La resta de finalistes van ser Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Jordi Morera (L'Espiga d'Or, Vilanova i la Geltrú), Manel Turull (Fleca Turull, Terrassa) i el gavanenc Ernest Righetti (Ca la Churra), qui manifestava que "estar a la final novament ja és un reconeixement perquè el nivell és molt alt".
Una decisió "molt difícil"
En la seva intervenció, l'alcaldessa va assegurar que li havia sigut "molt difícil" decidir-se, ja que tots els pans eren "excel·lents", i va aprofitar l'ocasió per convidar les persones de fora de Gavà a disfrutar dels atractius gastronòmics de la ciutat.
Notícies relacionadesD'altra banda, Sánchez va animar també als participants i a l'organització a seguir treballant per promoure "la qualitat d'un producte com el pa, mil·lenari però tan arrelat a la nostra tradició i cultura", i va posar com a exemple la tradició local dels 'panets de Sant Nicasi'.
Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA
- Conflicte mercantil La jutge ordena al nou operador del bar Pinotxo de la Boqueria deixar d’utilitzar aquest nom comercial
- Club de fitnes Aitor Sánchez: «Ens qüestionem si és dolent sopar llegums però no si sopar pizza ho és»
- Universitat de Barcelona Un mosso que fa classes a la UB deté un home després de colar-se a la facultat per robar ordinadors
- Ciclisme Brutal caiguda a la Volta: l’italià Cataldo es trenca el fèmur, el maluc, dues vèrtebres, la clavícula amb un pneumotòrax
- Previsió meteorològica L’Aemet es pronuncia: així serà aquesta primavera 2023
- Moció de censura de Vox: quan se celebra, l’hora i el discurs de Ramón Tamames, en directe
- Conflicte a l’est Guerra Rússia - Ucraïna avui: última hora de la guerra un any després de la invasió de Putin
- Comicis La candidatura de Trias a les municipals del 2023 es dirà Trias per Barcelona
- Vida política ¿Qui és Ramón Tamames?
- Apunts polítics de la setmana ¿Qui hi guanya i qui hi perd amb la moció de censura de Vox? Tendència de vot