APOSTA

Així és Vitor Roque, la nova promesa brasilera per al Barça de Xavi

Així és Vitor Roque, la nova promesa brasilera per al Barça de Xavi

Hedeson Alves / Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una carrera marcada per la precocitat està dibuixant Vitor Hugo Roque Ferreira, el nou fitxatge del Barça. Va fitxar per un gran club als 16 anys, va debutar en la màxima categoria brasilera als 17 i volarà a Europa amb 18, seguint l’estela dels grans talents que continua donant el principal planter del futbol mundial.

Inesgotable. Per exemple: Vitor Roque, amb 18 anys i 25 dies, es va convertir en el futbolista més jove a debutar al Brasil des que ho va fer Ronaldo, el 1994, amb 17 anys i 188 dies. Va ser el març passat. Un premi per al referent de la selecció sub-20, que va conduir al campionat sud-americà amb els seus gols (sis en vuit partits). Ramon Menezes, el tècnic interí de la canarinha, que ho havia sigut de la sub-20, li va donar l’oportunitat en l’amistós contra el Marroc i va substituir Rodrygo, el davanter del Reial Madrid, que té 22 anys. La velocitat i la potència, en efecte, fan que s’assembli al primer Ronaldo que va sorprendre a l’arribar a Europa.

Vitor Roque, nascut a Timoteo el 28 de febrer del 2005, només va durar un any al Cruzeiro, que el va fitxar quan era juvenil de l’America Mineiro. Va firmar el seu contracte el maig del 2021 i a l’octubre, encara amb 16 anys, va debutar amb el primer equip contra el Botafogo. La primera alegria li va comportar la primera frustració. Vanderlei Luxemburgo, exseleccionador brasiler i exentrenador del Madrid, el va fer entrar al camp però el va substituir 18 minuts després.

De 5 a 35 milions

Notícies relacionades

Alguna cosa té el davanter, que fa 1,74 i pesa 78 quilos, quan tot just sis mesos després, l’abril del 2022, l’Athletico Paranaense pagava 5 milions d’euros per una promesa que ja ha lligat el Barça, a qui se li van escapar Vinícius, Rodrygo i Endrick, tres davanters que va detectar i han acabat al Reial Madrid. Ara s’ha llançat, amb la confiança que desprèn l’opinió de Deco, a tancar el fitxatge del 9 del Furaçao. Va triar el dorsal 39 a l’arribar. «Seguia Bruno Guimarães, que és un jugador que admiro molt. Espero aconseguir també moltes coses amb la samarreta del 39», va manifestar el davanter sobre l’elecció del número. Bruno Guimarães se n’havia anat el gener al Newcastle.

Vitor Roque va ser el fitxatge més car de l’Athletico Paranaense, i serà també la millor inversió que haurà fet el club de Curitiba. En un any ha vist multiplicat el benefici, ja que cobrarà 35 milions més 10 en variables pel davanter, que pot fer d’extrem tot i que és davanter centre.