VILA-REAL - ESPANYOL (4-2)

La crònica del Vila-real - Espanyol: L’Espanyol s’enfonsa a l’abisme després d’una segona part horrible

Efe

4
Marcos López

L’Espanyol va viatjar en una muntanya russa, plena d’emocions, tensió i angoixa per acabar esllomat i derrotat a la Ceràmica. I dessagnat. Va resistir a l’inici per un descomunal Pacheco, es va desplomar després en un inesperat inici de la segona meitat en què el Vila-real va remuntar el gol de Puado amb dos gols, que dirigien l’equip periquito camí de l’abisme. Però la mala fortuna que va tenir en el gol de Parejo, després que Pacheco parés el penal prèviament, va arribar en viatge d’anada i tornada quan va relliscar Pau Torres com a preàmbul de l’empat.

Aquesta muntanya russa no tenia final perquè Jackson va aprofitar la tebiesa defensiva de César Montes per portar, ara sí, a l’abisme el conjunt de Luis García, abans que Capoue torturés més els periquitos. Un punt dels últims 24 possibles són, si no es remeia de manera urgent, la ruta més curta i menys desitjada cap a la Segona Divisió. Set derrotes i un empat condemnen a la perdició.

ID: 86584859

El protagonista

Hi ha partits que només s’expliquen des del sobrenatural. Actuacions que passen al record de l’aficionat. El seguidor periquito no podrà oblidar l’exhibició oferta per Pacheco en uns 45 minuts que han de passar a l’escola d’entrenadors quan abordin l’àrea de la porteria. Concentració, reflexos, intuïció, lectura del joc, encert, experiència, personalitat... Set parades, ¡sí, set! va firmar el porter blanc-i-blau en una primera meitat descomunal.

No només va frustrar els davanters del Vila-real (tots van desfilar deprimits davant d’ell, Jackson, Chukwueze, Yeremi Pino, fins i tot Parejo i Capoue...) sinó que els va abatre psicològicament. Fins i tot li va parar un penal a Parejo, però la fusta, capritxosa i esquiva, va deixar que la pilota rebotés al seu pal esquerre amb tan mala fortuna que li queia plàcidament als peus del capità del Vila-real.

Res del sobrenatural es va veure, no obstant, en la segona meitat, martiritzat com va quedar Pacheco a l’encaixar quatre gols, sense que pogués sentir-se responsable. Ni de bon tros.

Marcatge a...

Dos xuts va fer l’Espanyol a la porteria de Reina. Estava de turisme el porter del Vila-real. Dos xuts en la primera meitat. I un va acabar en gol. L’inicial va arribar, tot cal dir-ho, en el minut 44 quan Keidi Bare va armar la seva cama dreta en un xut que va haver de desviar Reina amb l’espatlla. De manera estranya i rara. Però efectiva. Aquesta acció va acabar en córner, el primer de l’Espanyol, pròleg del gol de Puado.

Un córner, un gol després que la pilota, capritxosa, acabés als peus de Puado, que estava lliure de marca a la frontal de l’àrea petita. Va deixar anar un xut amb la dreta que es va burlar de Reina. Capricis del futbol. Un patiment de 45 minuts que va acabar de meravella. Però aquest mal inici de la segona meitat va embrutar el tresor blanc-i-blau.

I, de sobte, quan ningú s’ho imaginava relliscava Pau Torres i obria un halo de llum per a l’Espanyol perquè es van connectar els dos davanters. Braithwaite va triar bé i Joselu va rematar encara millor. Però ni firmant dos gols fora de casa li va valer per puntuar al conjunt periquito, que va marxar abatut i desorientat perquè no va tenir respostes defensives davant la tempesta groga.

La tàctica

L’Espanyol va marxar feliç al descans. No imaginava el que vindria després en 10 minuts fatals que li van fer perdre el partit. Estava feliç perquè havia resistit, amagat als guants, cossos, mans i peus de Pacheco, fins que Puado el va il·luminar amb un gol per a l’esperança. Tant que es va difuminar en aquella horible arrencada en què Capoue, amb un excel·lent xut llunyà aprofitant una treballada acció d’estratègia –córner tret en curt, molt curt– perquè el centrecampista equilibrés la tarda amb aquell xut. Era l’1-1.

I després, després d’una acció polèmica, que va trigar a revisar el VAR, va arribar el penal per mà de César Montes, que es va interposar en la trajectòria d’un perillós xut. La tecnologia va necessitar temps per verificar la pena màxima, on va quedar demostrat l’idil·li entre Parejo i la pilota perquè després de passar de les mans de Pachecho al pal esquerre va acabar als peus del capità. Mala noticia per a l’Espanyol per molt que reaccionés amb aquest gol de Joselu que no li va valer per a res perquè va encaixar quatre gols en la segona meitat, una sagnia que no va saber aturar.

Després del descans va venir el caos.

La fitxa del Vila-real - Espanyol (4-2)

Vila-real: Reina (5), Foyth (6), Mandi (5), Pau Torres (4), Alberto Moreno (5), Parejo (6), Capoue (8), Chukwueze (6), Lo Celso (7), Yeremy Pino (6), Jackson (7).

Entrenador: Quique Setién (7)

Canvis: Pedraza (s. q.) per Moreno (m. 90+1); Baena (s. q.) per Jackson (m. 90+3); Terrats (s. q.) per Lo Celso (m. 90+4)

Espanyol: Pacheco (8), Óscar Gil (5), César Montes (4), Sergi Gómez (5), Calero (3), Darder (5), Vinicius Souza (4), Keidi Bare (4), Braithwaite (6), Joselu (6) i Puado (6).

Entrenador: Luis García (4)

Canvis: Edu Expósito (5) per Keidi Bare (m. 68); Wassim Keddari (5) per Calero (m. 76); Pedrosa (s. q.) per Puado (m. 85); Nico Melamed (s. q.) per Vinicius Souza (m. 85)

Gols: 0-1, Puado (m. 45); 1-1, Capoue (m. 53); 2-1, Parejo (m. 63); 2-2, Joselu (m. 73); 3-2, Jackson (m. 80); 4-2, Capoue (m. 90+2)

Àrbitre: Soto Grande (5), castellanolleonès

Targetes grogues: Jackson (m. 16); Calero (m. 40); Yeremy Pino (m. 58); Puado (m. 58), Óscar Gil (m. 77)

Targeta vermella: Edu Expósito (m. 90+5)

Estadi: La Ceràmica