Futbol

Laporta: «El Madrid ha fet un exercici de cinisme sense precedents»

  • Laporta es refereix amb extrema duresa al que qualifica com «l’equip del règim» després que «durant set dècades els presidents del comitè d’àrbitres van ser exsocis, exjugadors o exdirectius del Madrid»

  • El Reial Madrid advoca per «la neteja de la competició» i es persona com a «perjudicat» pel cas Negreira

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En l’àmplia intervenció de Joan Laporta sobre el cas Negreira, no ha faltat una duríssima referència al Reial Madrid. El president del Barça ha insistit que no volia desviar l’atenció sobre el seu principal objectiu, defensar l’honorabilitat del club en el sentit que mai ha rebut ajudes arbitrals, però ha afirmat: «Hi ha hagut un club que ha anat per lliure, que se sent perjudicat, és el Reial Madrid. Un club que tots sabeu que s’ha vist afavorit històricament i, també en l’actualitat, per decisions arbitrals. Ha sigut considerat l’equip del règim. Durant set dècades els presidents del comitè d’àrbitres van ser exsocis del Madrid, o exjugadors o exdirectius».

El que considera «l’equip del règim», segons Laporta, ha fet en el cas Negreira «un exercici de cinisme sense presidents». El mandatari ha reconegut que les relacions institucionals han quedat tocades després que el club es personés com a part afectada en la causa. Una cosa que, segons el dirigent blaugrana, es va produir per la pressió que va rebre Florentino Pérez. «Estava sota molta pressió de la massa social del Madrid. Puc entendre-ho, però no acceptar-ho, no em sembla bé. Crec que hauria d’haver aguantat a esperar el moment processal oportú. D’això se n’ha parlat», ha afirmat.

Relacions tocades a escala institucional

Notícies relacionades

La frase dona a entendre que després de l’anunci del Madrid els dos dirigents han mantingut contactes, tot i que ha reiterat que les relacions entre els dos clubs ja no són com abans, com va quedar de manifest amb les recents suspensions del dinar de directives coincidint amb els clàssics de la Lliga i la Copa. «Institucionalment estan tocades les relacions amb el Madrid. Sempre hem mantingut una relació de concòrdia institucional amb tots els clubs. Amb el Madrid s’ha vist perjudicada i danyada per una compareixença en la qual s’han precipitat, és un exercici impropi d’un club com el Madrid. Els que han estat bel·ligerants són ells compareixent com a acusació particular», va reiterar.

Respecte a l’aliança amb el club blanc i la Juventus en favor d’una nova Superlliga, ha explicat que l’actitud del club va al marge d’aquesta situació. «Som a la Superlliga per defensar la sostenibilitat dels clubs i per millorar la competició en un diàleg amb la UEFA. No hi som perquè hi siguin el Madrid o la Juventus, sinó per convicció pròpia. Que el Madrid s’hagi personat en la causa no m’ha agradat. Però no vull reconduir el cas a un enfrontament clàssic entre Barça i Madrid», ha sentenciat.