CITY-BAYERN (DIMARTS, 11, 21.00 H)

Guardiola, en la prèvia del City-Bayern: «Haaland va venir per ajudar-nos a guanyar la Champions»

Guardiola, en la prèvia del City-Bayern: «Haaland va venir per ajudar-nos a guanyar la Champions»

Dpa

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va marxar de Barcelona i des d’aleshores no ha aconseguit la Champions. Ni amb el Bayern de Munic, el seu rival aquest dimarts en l’anada dels quarts de final, ni tampoc amb el Manchester City, l’equip, i el club, que ha consagrat a l’elit del futbol mundial, i confia que Erling Haaland, un davanter meravellós, l’ajudi a aconseguir aquest repte que persegueix des de fa tant de temps. Més d’una dècada d’espera.

Pep Guardiola sap el que està en joc davant el conjunt bavarès. Però també sap, i per si algú no ho recorda posa exemples il·lustres, que «en l’esport es perd més que es guanya». Fins i tot ell, un dels tècnics que ha revolucionat el joc assumeix la tremenda dificultat del desafiament a què es mesura des de fa més d’una dècada. Des de Wembley-2011 quan va fer un petò a l’Orelluda amb el Barça de Messi.

«¿Quant vull guanyar la Champions? Molt. Però en l’esport perds més que guanyes. Michael Jordan va guanyar sis títols de l’NBA. ¿Quants anys va jugar? 16»

Pep Guardiola, tècnic del City

«¿Quant vull guanyar la Champions? Molt. Però en l’esport en perds més que guanyes», va afirmar l’entrenador del City. «Michael Jordan va guanyar sis títols de l’NBA. ¿Quants anys va jugar? 16», va indicar, cansat de repetir temporada rere temporada, tant a Munic com a Manchester, a la mateixa qüestió sobre un títol europeu que se li resisteix. «La pregunta ve de fa sis, set anys... Ve cada temporada. Ho intentem en totes, però hi ha equips que també són molt bons», va afegir Guardiola.

El factor Haaland

Ara, no obstant, té un factor diferencial. És Erling Haaland, el davanter pràcticament perfecte, capaç de firmar 44 gols en 38 partits. Una veritable bogeria. Una cosa fins i tot inabastable ara per a Messi o Mbappé, els fars d’un París SG que ja mira la Champions per televisió.

«Ell és molt important per a nosaltres. Va venir per ajudar-nos a guanyar la Lliga de Campions», va reconèixer Guardiola, entusiasmat com està per les prestacions que li ofereix el davanter noruec, un factor únic i veritablement diferencial. «També va venir per ajudar-nos en el dia a dia en la FACup i en la Premier», va afegir el tècnic, que ara s’acosta a la possibilitat de poder revalidar el títol de Lliga perquè l’empat de l’Arsenal a Anfield amb el Liverpool (2-2) permet al Manchester City ser amo del seu destí, malgrat els sis punts de desavantatge i un partit menys.

Notícies relacionades

Amb Haaland, tot canvia. Tot i que el problema que ha llastat Guardiola a Europa no hagi sigut marcar gols. «Contra el Mònaco en vam fer sis i ens van eliminar. Contra el Tottenham en vam marcar quatre i ens en vam quedar fora també», va apuntar el tècnic del City, que s’enfronta al Bayern que pertanyia a Nagelsmann (acomiadat de manera abrupta) i ara dirigit per Tuchel, el tècnic que li va treure la Champions en la final del 2021 quan dirigia l’Arsenal.

Però Haaland és ‘citizen’. «És important tenir un jugador que pugui aconseguir gols del no-res, va confessar Guardiola, convençut que amb el jove noruec (22 anys) trencarà el malefici.