AGRESSIÓ AL BERNABÉU

El cop de puny de Valverde a Baena: motius, denúncia a la policia i possibles sancions

  • Agressió al Bernabéu: el cop de puny de Valverde a Baena

  • Chukwueze firma una nit genial per derrotar el Madrid (2-3)

El cop de puny de Valverde a Baena: motius, denúncia a la policia i possibles sancions

Afp

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Amagat a les entranyes del modern Bernabéu que està aixecant Florentino Pérez, el president del Madrid. L’equip d’Ancelotti havia perdut i entre Valverde, el migcampista uruguaià, i Baena, el jugador del Vila-real, quedaven vells comptes pendents. Comptes saldats amb un cop de puny que Valverde va clavar a Baena en un incident que encara conté moltes zones fosques.

De moment, Baena ha presentat una denúncia contra el futbolista uruguaià després de passar per un hospital de Castelló on va rebre un informe de lesions amb què es va presentar a la comissaria de policia. I ho ha fet per la via penal, per la qual cosa el cas passaria a ser competència de la Comissió d’Antiviolència i no del Comitè de Competició, que podria haver castigat el madridista amb entre 4 i 12 partits.

Notícies relacionades

Hores després, el Vila-real confirmava en un comunicat, el primer després de l’incident, que confirmava que «Álex Baena va patir ahir a la nit una agressió mentre es dirigia a l’autobús de l’equip després del partit disputat contra el Reial Madrid CF a l’estadi Santiago Bernabéu».

A més, el club de la Plana ha confirmat que «el jugador ha decidit interposar la corresponent denúncia a l’agressor davant la Policia Nacional i un cop més, el Vila-real CF mostra el seu rebuig a qualsevol acte de violència i creu fermament en la versió del seu jugador, a qui recolzarà al llarg de tot aquest procés».

¿Per què Valverde li va clavar el cop de puny?

Valverde no ha dit la raó que el va moure a deixar-li anar un cop de puny a Baena tot just acabar el partit al Bernabéu. Venia de lluny la tensió entre els dos futbolistes. Va néixer al partit de Copa disputat el 19 de gener a l’estadi de la Ceràmica amb triomf blanc (2-3). Llavors, hi va haver una discussió verbal entre els dos jugadors.

I el madridista, segons va revelar la cadena SER, va llançar una pregunta al centrecampista del Vila-real. «Digue’m ara el que m’has dit sobre el meu fill al camp». Valverde es referia a les suposades paraules de Baena en què va al·ludir als problemes inicials de l’actual embaràs de la seva parella, Mina Bonano.

 «¿He de sortir jo a donar explicacions de quan em van dir que el meu embaràs no podia continuar?», ha escrit a Twitter la dona de l’uruguaià. «Vam estar callats gairebé dos mesos esperant els resultats per saber si podíem continuar o no portant ja cinc mesos de gestació». No es va quedar aquí Mina Bonino. «El límit arriba fins al dolor de l’altra persona i ja en vaig tenir prou perquè vinguin a qüestionar-me les dates sobre la salut del fill que espero».

Llavors, segons persones pròximes a Valverde, va tornar a sentir aquestes paraules de Baena i va acabar clavant-li un cop de puny al pàrquing del Bernabéu. Tot just havien coincidit mitja hora sobre la gespa de l’estadi blanc, suficient, però, perquè s’apreciés una vella tensió entre tots dos.


¿Què diu Baena després del cop de puny?

Es va quedar sorprès. No imaginava aquesta reacció de Valverde. El va agafar parlant pel mòbil. Mentre debatia sobre si denunciava aquesta agressió, Baena va triar les seves vies socials (Instagram i Twitter) per mostrar la seva sorpresa pel que s’havia esdevingut a l’estadi blanc.

«Molt content amb la impressionant victòria de l’equip en un escenari com el Santiago Bernabéu, però al mateix temps molt trist per l’agressió que he patit després del partit i sorprès pel que s’està dient sobre la meva persona», va escriure el jugador del Vila-real, que després va voler emfatitzar el seu enuig per aquesta versió que s’havia ficat en un assumpte familiar de Valverde.

Va fer servir fins i tot les majúscules per emfatitzar encara més el seu missatge. «ÉS TOTALMENT FALS QUE JO DIGUÉS AIXÒ», va confessar Baena, dolgut perquè s’imposi la tesi de Valverde en el relat dels fets al Bernabéu en uns moments de màxima tensió.

«Fede Valverde, macarra i covard», va tuitejar minuts més tard Xisco Nadal, delegat del Vila-real. Tot i que després va esborrar aquest missatge.

¿A quina sanció s’enfrontaria Valverde per la denúncia de Baena? 

El jugador del Vila-real denuncia el cop de puny del madridista a la policia, segons Onda Cero, per la qual cosa evita anar a la via esportiva del Comitè de Competició. Per fer-ho per aquest camí tenia de termini fins demà. Si hagués acudit a l’esmentat comitè li podria costar una dura sanció a Valverde, que hagués oscil·lat entre 4 i 12 partits.

Però Baena, que se sent recolzat en tot moment pel seu club, tot i que no presentarà cap denúncia a l’entendre que es tracta d’una qüestió personal, ha triat una altra ruta legal. Amb aquesta mesura, la denúncia davant la policia, Baena es posarà en mans de la Comissió d’Antiviolència, per la qual cosa el càstig a l’uruguaià no estaria connectat al nombre de partits sinó a un temps d’inhabilitació o fins i tot una possible multa econòmica.

La policia ja va aixecar un atestat sobre els fets dissabte després de personar-se al Bernabéu, a més de prendre declaració als dos jugadors, així com a testimonis de l’agressió. A més, Alberola Rojas, el col·legiat del Madrid-Vila-real, no va reflectir l’agressió a l’acta, i per tant no pot entrar d’ofici. Ni tampoc va fer cap annex un cop tancada.