El Barça liquida de penal un defensiu Madrid (1-0)

• El gol de Fridolina Rölfo gairebé sentencia la Lliga al deixar les blanques a 13 punts amb 7 jornades per davant

Alberto Estévez / Efe

4
EFE

El Barcelona es va emportar un altre clàssic contra el Reial Madrid amb un solitari gol de penal de Fridolina Rolfö en l’últim tram del partit i gairebé sentencia la Lliga al deixar les blanques a 13 punts de diferència a falta de 7 jornades per disputar de la Finetwork Liga F. De tota manera, el Reial Madrid va posar les coses molt difícils a les blaugranes, gràcies a un ferri sistema defensiu que va impossibilitar l’habitual joc d’atac fluid de les catalanes i que va ser molt a prop d’acabar amb la inacabable ratxa de triomfs del Barcelona en la competició de la regularitat i a l’Estadi Johan Cruyff.

La primera aproximació amb perill va ser del Barça. En el minut 5, Aitana es va trobar una pilota dins l’àrea i va xutar de cop al bot. El xut va anar en direcció de la porteria madridista, però Ivana Andrés va rebutjar l’intent amb el pit. Cap dels dos equips es va acostar tant al gol durant la resta de la primera mitja hora malgrat que el Barça ho va intentar per les bandes. Però les centrals del Reial Madrid, Ivana i Kathellen Sousa, van frenar cada centrada.

Per la seva banda, l’equip dirigit per Alberto Toril va intentar inquietar les blaugranes buscant Esther González. La davantera de 30 anys va ser una illa que les poques vegades que va rebre la pilota es va trobar amb les defenses del Barça a sobre i amb poques ajudes de les seves companyes.

En el minut 33, el Barça va posar a prova per primera vegada Misa Rodríguez després d’una rematada de cap d’Ana Crnogorcevic a la sortida d’un córner. Però la portera espanyola va blocar l’esfèrica sense problemes. La resposta blanca va arribar aviat. Quatre minuts després Caroline Weir ho va provar amb un xut des de 20 metres que va obligar a estirar-se Sandra Paños.

Rotacions de Jonatan Giráldez

El tècnic blaugrana, Jonatan Giraldez, va tenir en compte que el clàssic va arribar enmig de l’eliminatòria de quarts de final de la Lliga de Campions contra la Roma i va fer quatre canvis en l’alineació titular respecte al partit d’anada disputat dimarts a la capital italiana. Van entrar Marta Torrejón com a central, Ingrid Engen com a pivot, Ana Crnogorcevic com extrem dret i Geyse Ferreira com a davantera centre en un partit en què el Barça va canviar a la samarreta la publicitat de Spotify pel logo de ‘Motomami’, el títol de l’últim disc de Rosalía, com en el clàssic masculí de diumenge passat.

La segona part va començar una mica més oberta i això ho va aprofitar el Barça per ser més dinàmic en atac. Tot i que la primera ocasió va arribar a pilota aturada, amb un xut de falta de Mapi León que Misa va aturar en dos temps. Pero ràpidament el Reial Madrid va recompondre les seves línies i el partit es va tornar a travar, com en el primer temps. Per aquest motiu, el tècnic blaugrana, Jonatan Giráldez, va fer tres canvis de cop a falta de mitja hora. Van saltar al terreny de joc Caroline Graham Hansen, Asisat Oshoala i Keira Walsh.

Ocasió de Patri Guijarro

Un error de Misa a l’hora de rebutjar la pilota en el minut 66 va estar a punt de convertir-se en el primer gol del Barça. Patri Guijarro va recuperar la pilota a la frontal de l’àrea i la seva volea va sortir arran del pal esquerre de la porteria rival. Dos minuts després, un altre cop Guijarro li va posar un regal al cap a Graham Hansen, que va rematar massa centrat.

Al final, el Barça va trobar el camí del gol mitjançant un penal comès per Athenea quan Salma Paralluelo es disposava a xutar des de dins l’àrea. L’encarregada de llançar-lo va ser Fridolina Rolfö, que va enganyar Misa i va aconseguir l’1-0 en el minut 78.

Però, pràcticament en la següent jugada, el Reial Madrid hauria pogut empatar. Sandie Toletti va connectar un xut potent dins l’àrea que va agafar ben col·locada Paños. Va ser l’última vegada que les visitants es van acostar amb perill a l’àrea rival. El Barça va aconseguir que el joc es concentrés lluny de la seva porteria durant els últims minuts i així va certificar el triomf.

- Fitxa tècnica:

Barcelona: Paños; Bronze, Marta Torrejón (Paredes, min. 67), Mapi León, Rolfö; Engen (Walsh, min. 61), Aitana, Patri Guijarro; Salma Paralluelo (Vicky López, min. 82), Geyse Ferreira (Oshoala, min. 61) i Crnogorcevic (Graham Hansen, min. 61).

Reial Madrid: Misa; Kenti Robles, Kathellen, Ivana, Svava; Maite Oroz (Athenea, min. 70), Toletti, Zornoza (Freja Siri, min. 86), Linda Caicedo (Olga, min. 70); Weir i Esther González (Feller, min. 61).

Gol: 1-0 (min. 78), Fridolina Rolfö (p).

Àrbitra: Olatz Rivera (comitè País Basc). Va amonestar Geyse Ferreira (min. 46) pel Barcelona i Claudia Zornoza (min. 44) i Athenea (min. 76) pel Reial Madrid.

Estadi: Johan Cruyff, amb 5.569 espectadors, el rècord d’assistència al feu blaugrana, inaugurat l’agost del 2019.