Futbol femení

El Barcelona goleja en la brillant tornada de Graham Hansen

La futbolista noruega firma un brillant triplet en l’exihibició contra el Vila-real (5-0)

FCB

2

El Barcelona va golejar per 5-0 el Vila-real amb un triplet de la reapareguda Caroline Graham Hansen, un gol d’Asisat Oshoala i un altre de Salma Paralluelo, i així manté el ple de triomfs i el liderat a la Finetwork Liga F.

Les blaugranes tenen cinc punts d’avantatge respecte al Reial Madrid, després de pràcticament un mes sense disputar cap partit a causa de l’aturada pels compromisos internacionals de les seleccions.

La tornada de Graham Hansen als terrenys de joc després de quatre mesos allunyada per lesió va ser espectacular, ja que tan sols va necessitar 25 minuts per anotar tres gols.

A més, també van tornar a jugar la centrecampista Ingrid Engen i Jana Fernández. La defensa catalana es va trencar el lligament encreuat del genoll dret el febrer del 2022.

El partit va ser un cúmul de bones notícies per al Barcelona, ja que, abans de l’inici, les guardonades en els premis The Best van compartir els seus trofeus amb l’afició d’un Estadi Johan Cruyff pràcticament ple de la mateixa manera que ho faran aquesta tarda en el Barcelona-València que es disputarà a l’Spotify Camp Nou.

Alexia Putellas, que continua recuperant-se de la seva greu lesió al genoll esquerre, va mostrar el guardó a la millor jugadora de l’any per segon any consecutiu i Mapi León, Keira Walsh i Lucy Bronze els trofeus com a membres del ‘millor onze de la FIFA’.

Obra d’art

En el primer temps, el Barça va anar de menys a més. Abans que arribés l’1-0 en el minut 21, obra d’Asisat Oshoala, pràcticament no s’havia acostat a l’àrea del Vila-real. I, quan ho va fer, Carmen Carbonell va respondre amb encert.

La davantera nigeriana va sumar el seu gol número 19 en Lliga, empatant amb Alba Redondo (Llevant) com a màxima golejadora, a l’empènyer a la xarxa la pilota després d’una passada amb el cap de Clàudia Pina en una jugada que va néixer per la banda dreta de Salma Paralluelo.

Precisament, l’ex del Vila-real va ser l’autora del 2-0 en el minut 38. Va realitzar una paret amb Aitana Bonmatí dins de l’àrea i, quan va tornar a rebre la pilota, la va posar a l’escaire mitjançant un xut amb l’interior del peu esquerre.

El nivell del Barcelona va tornar a disminuir en el segon temps, que va tenir com a punt àlgid l’obra d’art de Graham Hansen tot just reaparèixer. La futbolista noruega es va desfer de tres defenses del Vila-real per la banda dreta, es va recolzar en Aitana i, abans de marcar el 3-0 a plaer en el minut 70, va regatejar Carbonell amb una trepitjada de pilota.

En el 84, la mateixa Graham Hansen va anotar el 4-0 amb un xut creuat i, el 90, la davantera noruega va realitzar una llarga conducció que va acabar amb un xut ajustat per posar el 5-0 definitiu.

Amb aquesta derrota, el Vila-real és provisionalment tretzè en la classificació de la Lliga F. El conjunt groc jugarà un dels partits més importants del curs dijous contra el Reial Madrid en els quarts de final de la Copa de la Reina.