Futbol

Alexia Putellas, entre les finalistes del The Best de la FIFA

Messi, Benzema i Mbappé lluitaran pel títol masculí de millor jugador

Alexia Putellas, entre les finalistes del The Best de la FIFA

Enric Fontcuberta / Efe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alexia Putellas (Barcelona), l’anglesa Beth Mead (Arsenal) i la nord-americana Alex Morgan (San Diego Wave) són les finalistes al premi The Best a Millor jugadora de la FIFA 2022.

La FIFA va confirmar aquest divendres el nom de les tres finalistes, elegides per un jurat internacional compost per entrenadores i capitanes de seleccions nacionals femenines, periodistes i aficionats, que van votar, entre les 14 nominades inicialment per un plafó d’experts.

Putellas, guanyadora del premi l’any passat i també de les dues últimes edicions de la Pilota d’Or, repeteix nominació després de capitanejar el Barcelona en la gran temporada 2021-2022, en la qual va sumar 30 victòries per guanyar el títol de Lliga i va ser la màxima golejadora de la Lliga de Campions Femenina amb 11 gols.

Campiona de Lliga i subcampiona de la «Champions», Putellas va anotar 34 gols en totes les competicions de l’última temporada, entelada per una lesió de lligament encreuat anterior de genoll de la qual encara es recupera que la va impedir jugar l’Eurocopa d’Anglaterra.

Si Putellas guanya el premi a la Millor Jugadora es convertirà en la primera que aconsegueix la distinció dos anys consecutius.

El Mundial de Messi

Els francesos Karim Benzema (Reial Madrid), Kylian Mbappé (PSG) i l’argentí Lionel Messi (PSG) són els tres finalistes del premi The Best al Jugador de la FIFA 2022.

Notícies relacionades

Leo Messi va coronar la temporada amb un títol històric per al seu país i per completar el seu palmarès a Qatar. Va marcar set gols, la xifra més alta de tots els Mundials en què ha participat, inclòs el doblet de la final, i va donar tres assistències durant el torneig.

El 10 albiceleste va ser reconegut amb la Pilota d’Or al millor jugador, guardó que també va obtenir al Brasil 2014 i es va convertir en el primer jugador que ho aconsegueix dues vegades. El davanter del Reial Madrid Karim Benzema opta a la distinció després de guanyar l’última edició de la «Pilota d’Or» i firmar una gran temporada, en la qual els blancs van conquistar la catorzena Lliga de Campions, mentre Kylian Mbappé va anotar vuit gols en la cita mundialista per guanyar la Bota d’Or del torneig i es va convertir en el primer jugador en 56 anys a marcar un triplet a la final del Mundial contra l’Argentina.