FUTBOL

¿Quants gols va marcar Pelé en la seva carrera?

¿Quants gols va marcar Pelé en la seva carrera?
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Respondre a la pregunta de quants gols va marcar Pelé al llarg de la seva carrera no és tan fàcil com sembla. Existeix un recompte oficial dels gols que va anotar Edson Arantes do Nascimiento i paral·lelament existeix un compte al Brasil que desdenya el que esgrimeix la FIFA.

Segons les dades oficials, l’estrella brasilera va disputar 730 partits i va aconseguir perforar la xarxa de la porteria en 767 ocasions. Una mitjana imponent d’1,05 gols per partit. D’aquests, 643 els va marcar amb el Santos, el club de la seva vida. De fet, va ostentar el rècord d’un futbolista amb més gols en un mateix club fins que Leo Messi el va superar amb el Barça el desembre del 2020 (va acabar amb 672).

Amb la selecció brasilera va anotar 77 gols en 91 partits. Una xifra que Neymar va igualar en el Mundial de Qatar amb la seva diana davant Croàcia. Pelé va jugar amb la selecció brasilera des de 1957 fins a 1971. Neymar, per la seva banda, va debutar el 2010.

Notícies relacionades

Al Brasil, no obstant, es canten altres xifres, molt superiors, és clar. Informen de 1.091 gols en un total de 1282 partits per a Pelé. S’hi comptabilitzen els partits d’exhibició que va realitzar amb el Santos. I van ser bastants.

Per rendibilitzar la fama d’‘o Rei’, el club brasiler va ser contractat a llargues gires que el van portar a disputar 22 partits per 9 països el 1959. O 18 partits per 7 països el 1960. Gires que sempre passaven per Espanya. Pelé va jugar contra el Barça, el Madrid o l’Espanyol. Al Camp Nou i al Bernabeu. Al Trofeu Carranza o al trofeu Teresa Herrera de la Corunya. Per citar-ne només alguns. Només a Espanya va arribar a disputar 16 partits entre 1959 i 1974. I gols en aquests amistosos en va marcar uns quants.