FUTBOL

Guardiola allarga el seu contracte amb el Manchester City fins al 2025

Guardiola allarga el seu contracte amb el Manchester City fins al 2025

Afp

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Pep Guardiola ha ampliat el seu contracte amb el Manchester City per a les dues pròximes temporades, de manera que es mantindrà al capdavant de l’equip ‘citizen’ fins a l’estiu del 2025. El tècnic català, al qual se li acabava el contracte el pròxim juny, s’haurà assegut a la banqueta anglesa, si compleix el seu contracte, un total de nou temporades, més que els clubs en què ha estat junts (una campanya al Barça B, quatre al primer equip blaugrana i tres al Bayern de Munic).

La complicitat de Guardiola amb la direcció del City s’ha vist ratificada una vegada més amb aquest compromís oficialitzat aquest dimecres. «Estic molt content. No puc estar prou agraït a tots per confiar en mi. Estic content i còmode aquí. Tinc tot el que necessito per fer la meva feina el millor possible. Sé que el pròxim capítol d’aquest club serà increïble durant la pròxima dècada. Ha succeït en els últims deu anys i succeirà en els pròxims deu anys, perquè aquest club és molt estable. Des del primer dia vaig sentir una cosa especial al ser aquí. No puc ser en un lloc millor».

Quatre de cinc lligues

Si algú a Barcelona encara allotjava la fantasia que Joan Laporta seduís Guardiola per a una tornada, haurà comprovat que no és possible. La relació de Guardiola amb la presidència (Khaldoon al-Mubarak), la direcció general (Ferran Soriano) i la direcció esportiva (Tkiki Begiristain) és màxima. I la pressió ambiental no és comparable a la de Barcelona o Munic. Els èxits, a més, són incontestables, havent conquerit 11 trofeus, entre aquests, quatre de les últimes cinc Premiers. Un domini sota el seu lideratge insòlit a l’extremadament competitiva lliga anglesa.

Li falta la Champions, una exigència que s’escolta més fora d’Anglaterra que dins, on abans que res es valora la influència transformadora de la seva idea futbolística, que es percep des de la Premier fins a les divisions inferiors. Al país de la pilota llarga i les segones jugades, l’entrenador de Santpedor ha contagiat com un virus expansiu conceptes com la sortida de jugada al peu, la pressió alta o fins i tot els laterals desplegant-se com centrecampistes.

En totes les competicions, ha guanyat 271 dels 374 partits que ha dirigit, cosa que li dona un percentatge de victòries del 72,4%. El City ha marcat 921 gols durant aquest període, amb una mitjana de 2,46 gols per partit. En la història del club, només Les McDowall, que va dirigir el City durant 587 partits entre el període 1950-1963, el supera en longevitat a la banqueta.

Notícies relacionades

«Estic encantat que el viatge de Pep amb el Manchester City continuï. Ja ha contribuït molt a l’èxit i a l’estructura d’aquesta organització, i és emocionant pensar en el que pot venir en el futur amb l’energia, la gana i l’ambició que té», ha assegurat el president, Chairman Khaldoon al-Mubarak. «Sota el seu lideratge el nostre equip ha aconseguit molt, amb un estil de futbol que és admirat arreu del món. Com tot aficionat del City, espero amb ànsies el que s’acosta».

Guardiola va arribar al City el 2016 després d’un any sabàtic a Nova York i tres temporades al City. Dues temporades destaquen per sobre de totes les altres: la temporada 2017-2018, en què el City va guanyar els títols de la Premier League amb 100 punts, i la campanya 2018-2019, en què es va convertir en el primer equip en la història del futbol anglès a guanyar els quatre trofeus nacionals.