FUTBOL

Tots contra Cristiano Ronaldo

  • El davanter de 37 anys va buscar que se li fes l’entrevista per llançar la seva lletania de crítiques contra tots els estaments del Manchester United

Tots contra Cristiano Ronaldo

DPA

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Cristiano Ronaldo copava aquest dilluns titulars a mansalva a les pàgines esportives de la premsa anglesa. Als seus 37 anys, fa temps que no sobresurt pels seus gols. La banqueta i la grada solen ser el seu lloc habitual durant els partits del Manchester United. Ara les felicitacions se les emporta un adolescent hispanoargentí anomenat Alejandro Garnacho, de 18 anys, una centella de futbolista que Ten Hag, el tècnic dels diables vermells, modula amb paciència. Ronaldo, per a l’holandès, és un destorb des de fa temps i el portuguès ho sap, en vista de les incendiàries declaracions que va escampar davant Piers Morgan, famosa personalitat televisiva de la Gran Bretanya.

L’entrevista, que es difondrà al complet en dues parts entre dimecres i dijous a Talk TV, ha sigut comentada en abundància malgrat que només se’n coneixen alguns extractes. Però quins extractes. Cristiano dispara contra l’entrenador («no li tinc respecte perquè no em mostra respecte»), contra l’anterior entrenador, Ralf Rangnick («si ni tan sols ets entrenador, ¿com has de ser el cap del Manchester United? Mai havia sentit parlar d’ell») o contra els dirigents de l’entitat («des que Ferguson se’n va anar, el club ha progressat zero»). Tota una lletania de queixes i crítiques.

Així les coses, el club va emetre un comunicat de tot just tres frases en el qual deia que s’esperava a veure tota l’entrevista per decidir quins passos adoptar. En el comunicat es parlava de la necessitat d’unitat entre tots els estaments del United en un moment en què l’equip sembla anar cap amunt. La premsa anglesa va especular que al portuguès li podria caure una sanció d’un milió de lliures. Ten Hag es va reunir amb els executius de l’entitat, però no va transcendir res de la trobada.

Ser acomiadat 

Les xarxes socials es van omplir de comentaris en contra de l’actitud del davanter. Diverses llegendes del United van sortir també en bloc en contra seu. Potser el més precís va ser Teddy Sheringham, que va dir que Ronaldo, amb les seves paraules, «vol ser acomiadat». Pocs compten a hores d’ara amb la continuïtat del cinc vegades pilota d’or quan torni del Mundial. Estrany seria veure’l a l’Europa League contra el Barça.

Notícies relacionades

Les declaracions de Cristiano van ser completament premeditades, una obvietat reforçada per la confessió de Piers Morgan que l’entrevistat va buscar en aquest cas l’entrevistador. «Cristiano em va demanar que l’entrevistés. Així de simple. No el vaig buscar jo, em va buscar ell. No és un secret que sent una frustració molt profunda sobre el que li ha passat al United. Sentia que havia de parlar i sabia que les seves declaracions causarien un incendi, però tenia necessitat de fer-ho. També sabia que seria criticat, però tot el que diu és veritat i la veritat de vegades dol», va assenyalar ahir Morgan, seguidor de l’Arsenal que va aprofitar per demanar a Mikel Arteta que aconsegueixi els seus serveis. No sembla probable. 

Ja va voler marxar a l’estiu, però no va trobar cap equip de Champions que volgués contractar-lo. Des d’aleshores la seva relació amb el United en aquesta segona etapa és de tot menys feliç.