ELS 26 ESCOLLITS

L’1x1 dels 26 escollits per Luis Enrique per al Mundial

El Barça és l’equip més representat, amb set futbolistes, en «una llista que ha quedat espaterrant», segons el tècnic

L’1x1 dels 26 escollits per Luis Enrique per al Mundial

Europa Press

6
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Luis Enrique ha donat la llista de 26 jugadors que participaran amb la selecció espanyola en el Mundial de Qatar 2022. Una llista convencional en la qual figuren els homes més habituals de les últimes convocatòries. «M’ha quedat una llista espaterrant», ha afirmat el tècnic, que se sentia satisfet per la relació de futbolistes. El Barça és l’equip més representat, amb set futbolistes. Del Reial Madrid només hi ha dos jugadors.

Notícies relacionades

Espanya jugarà contra Costa Rica el 23 de novembre (17 h a Espanya), contra Alemanya el diumenge 27 de novembre (20 h) i tancarà la fase de grups amb el Japó (dijous, 1 de desembre a les 20 hores).

Aquesta és la relació de jugadors convocats:

Els porters

UNAI SIMÓN. Porter. 25 anys. Athletic.

27 vegades internacional.

El porter titular sense discussió. Capaç de les aturades més inversemblants i dels errors més insòlits, suma més que resta. La fredor és una de les seves millors virtuts.

ROBERT SÁNCHEZ. Porter. 24 anys. Brighton. 1 vegada internacional.

Descobert per Luis Enrique en la Premier, on també hi ha David de Gea (Manchester United) i Kepa Arrizabalaga (Chelsea). Li agrada més Sánchez, el porter del modest Brighton

DAVID RAYA. Porter. 27 anys. Brentford.

1 vegada internacional.

El més desconegut de la plantilla. Per haver sigut l’últim a arribar (va debutar al març) i per haver desenvolupat la seva carrera a Anglaterra. Del futbol base del Cornellà va saltar al del Blackburn.

Els defenses

CÉSAR AZPILICUETA. Lateral dret. 33 anys. Chelsea. 41 vegades internacional.

Fa deu anys que participa en els grans tornejos, tot i que hi suma pocs partits. Futbolista fiable que ha recorregut totes les posicions de la defensa exercint la seva tasca amb solvència.

DANIEL CARVAJAL. Lateral dret. 30 anys. Reial Madrid. 30 vegades internacional.

Les lesions en els últims temps han limitat la seva participació. Sense competència al Madrid, no és dels titulars indiscutibles. Agressiu en el cos a cos, sempre va al límit de la falta.

ERIC GARCIA. Central. 21 anys. FC Barcelona. 18 vegades internacional.

Jugarà a la banda dreta, perquè a la selecció hi sobren centrals esquerrans. Jugador tan consolidat a la selecció com criticat. Va debutar substituint Sergio Ramos.

PAU TORRES. Central. 25 anys. Vila-real.

21 vegades internacional.

Defensa esquerrà que té contundència i alhora bon toc de pilota per assegurar la sortida. Molt madur malgrat la seva joventut, s’ha convertit en un puntal del Vila-real. Com Eric, va estar a l’Eurocopa i als Jocs.

AYMERIC LAPORTE. Central. 28 anys. Manchester City. 15 vegades internacional.

Internacional amb França fins a la sub 21. Es va nacionalitzar espanyol per poder jugar l’Eurocopa i pal·liar, a més, els problemes defensius que tenia la selecció. Ha patit lesions.

JORDI ALBA. Lateral esquerre. 33 anys. FC Barcelona. 86 vegades internacional.

El defensa més antic, més expert i més golejador producte del seu esperit ofensiu. Absent un temps amb Luis Enrique, ha tornat al millorar també les seves prestacions.

JOSÉ LUIS GAYÀ. Lateral esquerre. 27 anys. València. 18 vegades internacional.

El capità del València va aprofitar l’absència d’Alba per postular-se a l’equip com a recanvi. D’un perfil molt similar, ha demostrat la seguretat que exhibeix a Mestalla.

HUGO GUILLAMÓN. Central. 22 anys. València. 3 vegades internacional.

Pot exercir de defensa i de migcampista, que és el lloc on Gattuso l’està alineant. Aquesta versatilitat ha reforçat la seva inclusió a la plantilla per disfrutar del seu primer gran torneig internacional.

Els migcampistes

SERGIO BUSQUETS. Mig centre. 34 anys. Barcelona. 139 vegades internacional.

Únic i últim representant del triplet de títols del 2008 al 2012. Més discutit al Barça que a la selecció, on és insubstituïble per la seva interpretació del joc.

RODRI HERNÁNDEZ. Mig centre. 26 anys. M. City. 34 vegades internacional.

El recanvi millor i més format per a Busquets. Guardiola se’l va emportar el 2019 i al City ha perfeccionat la lectura del joc i la rapidesa a l’hora de moure la bola en un equip que va com un rellotge. 

KOKE RESURRECCIÓN. Interior. 30 anys. Atlètic Madrid. 67 vegades internacional.


Té físic i toc, domina tots els aspectes del joc i ofereix un rendiment estable i regular. Eficàcia sense brillantor. Un soldat de Simeone amb qui ha après a afrontar tota mena de partits.

PEDRI GONZÁLEZ. Interior. 19 anys. FC Barcelona. 14 vegades internacional.


Ja ha deixat de ser la revelació del 2021, quan va participar en l’Eurocopa i els Jocs, per ser un home fonamental per la seva clarividència tant en la passada com en la possessió del cuir.

MARCOS LLORENTE. Interior dret. 27 anys. Atlètic. 17 vegades internacional.

Representa el perfil del carriler per a un dispositiu tàctic amb tres centrals gràcies a la seva capacitat física incombustible. Més útil en l’aspecte ofensiu que en el defensiu.

PABLO PÁEZ, ‘GAVI’. Interior. 18 anys. FC Barcelona. 12 vegades internacional.

 

Ha fet callar les veus crítiques que censuraven la promptitud del seu debut amb la selecció. S’ha guanyat el lloc pel seu dinamisme. Un model de valentia amb i sense pilota.

 

CARLOS SOLER. Interior. 25 anys. PSG. 11 vegades internacional.

Dels millors arribadors des de la segona línia i posseïdor d’un gran xut. El València se’n va haver de desprendre per motius econòmics. Encara s’està adaptant al PSG.

Els davanters

MARCO ASENSIO. Davanter. 26 anys. Reial Madrid. 30 vegades internacional.

Un geni precoç que va estar un any absent per una greu lesió de genoll. Luis Enrique el va recuperar per a la causa al maig per la seva capacitat de desequilibri i el seu xut malgrat que no és titular al Madrid.

ÁLVARO MORATA. Davanter. 30 anys. Atlètic de Madrid. 57 vegades internacional.

El golejador de l’equip. Tot i ser xiulat per l’afició a Sevilla durant l’Eurocopa, és el davanter més resolutiu. Un ‘nou’ amb olfacte, sempre a punt per a la rematada.

FERRAN TORRES. Davanter. 22 anys. FC Barcelona. 30 vegades internacional.

Fix a la selecció, discontinu al Barça. Valuós per la seva polivalència, capaç de rendir per igual en les tres posicions de l’atac. Molt treballador, sap buscar la profunditat i generar ocasions de rematada.

ANSU FATI. Davanter. 20 anys. FC Barcelona. 4 vegades internacional.

El golejador més jove, que va haver d’interrompre la seva carrera per una lesió de menisc que es va complicar. Brillant al camp, intenta reprendre el fil del seu màxim nivell.

DANI OLMO. Davanter. 24 anys. RB Leipzig. 24 vegades internacional.

Ha desenvolupat tota la seva carrera professional a l’estranger i de Croàcia el va rescatar el seleccionador. Va fer gols importants i ha sigut un integrant gairebé perpetu en totes les convocatòries.

PABLO SARABIA. Extrem. 30 anys. PSG. 24 vegades internacional.

Esquerrà que pot jugar a les dues bandes, té la confiança de Luis Enrique perquè aporta també una apreciable quota de gols gràcies a la seva excel·lent rematada.

NICO WILLIAMS. Extrem. 20 anys. Athletic Club. 2 vegades internacional.

L’últim a arribar al grup. Serà l’Adama en la versió 2022: l’extrem ràpid, obert i desequilibrant que genera joc per la banda. Com va fer en l’assistència a Morata per l’últim 0-1 contra Portugal.

YEREMI PINO. Extrem. 20 anys. Vila-real. 6 vegades internacional.

Un altre talent precoç injectat a la dinàmica de l’equip. Valent i amb desimboltura, l’extrem canari no va notar gens la seva inexperiència quan va rebre l’alternativa en la Lliga de Nacions.