LA LLISTA D’ESPANYA

Els fixos, les incògnites i les sorpreses de la llista de Luis Enrique

El seleccionador presentarà aquest divendres el grup de jugadors que s’emporta a Qatar, amb novetats en totes les línies

Els fixos, les incògnites i les sorpreses de la llista de Luis Enrique

Hugo Delgado / Efe

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La llista de jugadors per al Mundial que Luis Enrique anunciarà aquest divendres serà molt polèmica. Si en cada convocatòria les eleccions del tècnic han generat controvèrsia, el llistat definitiu per al màxim esdeveniment futbolístic en multiplicarà les repercussions. Sobretot, per les sorpreses que donarà el seleccionador, tant en les inclusions com en les exclusions.

Per començar, no queda clar que Luis Enrique utilitzi les 26 places que permet la FIFA des de la resolució que va prendre al juny, emmarcada en les regles que es van adoptar per la covid-19. Va insinuar al seu dia que potser no les aprofitarà totes. «Una llista amb 25 jugadors ens dona prou seguretat», va al·legar, per exemple, Didier Deschamps, el seleccionador de França, a l’emetre la seva llista de dimecres. Es pot substituir algun lesionat fins a la vigília del debut en el torneig.

La delicada elecció de Luis Enrique ve donada, fonamentalment, perquè ha convocat moltíssims futbolistes durant el seu mandat. Pràcticament el triple dels que necessita ara. Uns es quedaran fora per lesió i d’altres seran descartats per la irrupció de futbolistes que estan en més bon estat de forma.

La porteria necessita només tres integrants. Aparentment, el lloc amb menys marge per a la novetat. Unai Simón és el titular de Luis Enrique, i Robert Sánchez i David Raya han sigut els seus escuders més recents. Cap altra alternativa (Kepa, David Soria...) sembla tan sòlida com per desbancar algun dels tres primers, tret que la fama de Kepa en els penals li serveixi per ocupar la tercera plaça.

L’’overbooking’ de veritat comença en la defensa. Sobren laterals i falten centrals. A la banda dreta hi ha Dani Carvajal i César Azpilicueta, i a l’esquerra es troba el territori de Jordi Alba i José Luis Gayá. La temporada està descobrint un valuós aspirant com Alejandro Balde. Per la seva polivalència. El defensa barcelonista, esquerrà, s’ha lluït molt a la dreta amb el Barça.

Una polivalència que també caracteritza a Marcos Alonso, que pot jugar de la lateral i de central i amb qui Luis Enrique se sent en deute des del novembre del 2021 quan el va descartar per a la fase final de la Lliga de Nacions. Eric Garcia i Pau Torres tenen el seu lloc al centre.

Aymeric Laporte es va nacionalitzar com a espanyol a petició de la RFEF, i Iñigo Martínez, Diego Llorente i Hugo Guillamón han freqüentat les llistes anteriors. Poc o mai ho va fer Sergio Ramos, que s’ha recuperat de la lesió que el va privar d’anar a l’Eurocopa i mai ha sigut cridat des d’aleshores.

A partir del centre del camp del Barça es construirà la nòmina dels acompanyants de Sergio Busquets, Pedri i Gavi. Indiscutibles. Fixos entre els fixos. Rodri és el migcampista de recanvi i Koke gairebé mai ha faltat en les llistes de Luis Enrique. Però la competència es desencadena entre Thiago Alcántara, Carlos Soler, Marcos Llorente i Brais Méndez per apropiar-se d’algun lloc vacant.

Notícies relacionades

No n’hi ha cap de la davantera, partint de la premissa que jugaran tres atacants gairebé sempre des de l’inici, d’acord amb els plantejaments de Luis Enrique. Álvaro Morata és el nou titular i Ferran Torres pot ser utilitzat en les tres posicions.

Dani Olmo ja ha reaparegut de la seva lesió, Ansu Fati va recuperant el ritme sense haver arribat a la plenitud i Marcos Asensio rendeix a la selecció, però encara no estan preparats Mikel Oyarzabal i Gerard Moreno, cosa que obre opcions a davanters menys habituals. Ferran Jutglà ha fet mèrits al Bruges i Joselu marca gols a l’Espanyol. Luis Enrique pensa en Yéremi Pino i Pablo Sarabia i Borja Iglesias i Nico Williams van ser testejats en l’última convocatòria del setembre.