conflicte

La Lliga F acusa la Federació d’«incomplir» l’acord pels honoraris arbitrals

La patronal afirma que li han fet arribar un rebut amb «quantitats més elevades de les acordades» després de la mediació del CSD: 14.647 euros per partit en lloc dels 4.048 pactats

La Lliga F acusa la Federació d’«incomplir» l’acord pels honoraris arbitrals
2
Es llegeix en minuts

La Lliga F ha denunciat que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha «incomplert» l’acord al qual havien arribat sobre el pagament dels honoraris arbitrals, al remetre-li un rebut amb «quantitats més elevades de les acordades», i ha instat el Consell Superior d’Esports (CSD), al qual, assegura, ho va comunicar fa ja dues setmanes, que prengui mesures perquè es compleixi el que es va acordar.

«El secretari general de la RFEF, en una nova demostració d’absència de serietat a l’incomplir l’acord amb el Govern d’Espanya i amb la Lliga F, ha remès una comunicació als clubs per instar-los a abonar un rebut arbitral de 14.647 euros per partit, en lloc del que s’havia acordat, 4.048 euros, i amenaça d’aplicar sancions disciplinàries en cas de no escometre aquests pagaments», ha assenyalat la Lliga F en un comunicat.

La patronal ha assegurat que, després de la vaga arbitral de la primera jornada de la competició, la RFEF, la Lliga F i el CSD van arribar a un acord per a les pròximes sis temporades i que, «des del primer moment», les parts implicades «van acceptar de manera clara que els clubs només abonarien el corresponent a honoraris arbitrals i que la resta de conceptes els assumirien la Lliga F i el CSD».

 «La RFEF pretén que els clubs abonin amb càrrec als seus pressupostos la totalitat dels costos derivats dels serveis arbitrals, quan, tal com es va pactar, únicament s’havien de fer càrrec dels honoraris arbitrals (4.048 euros per partit), i la Lliga F havia de fer front a la resta de partides (dietes, desplaçaments i formació)», ha explicat.

Contacte amb el CSD

En aquest sentit, ha indicat que el rebut remès per la RFEF inclou «nous conceptes i imports que no van ser pactats, i que pretén, així, percebre globalment unes quantitats més elevades que les que es van acordar». «De fet, la RFEF pretén imputar als clubs les quantitats que la RFEF es va comprometre a aportar amb càrrec als seus fons al fons final de carrera, compromís que, per descomptat, va ser acomapanyat de la seva ja habitual escenificació mediàtica de suport a la dona», ha expressat.

Notícies relacionades

Després de rebre el nou rebut, la Lliga F es va posar en contacte amb el CSD, que «es va comprometre a posar-se en contacte amb la RFEF per solucionar aquest nou despropòsit». «No obstant, havent passat ja més de dues setmanes sense notícies del CSD, i davant l’increment de les hostilitats per part de la RFEF, que ha marcat als clubs un termini límit per abonar uns imports que en res es corresponen als acordats, aquesta Lliga Professional s’ha vist obligada a presentar davant el CSD el corresponent recurs perquè obligui la RFEF a complir els acords assolits, dels quals, tot sigui dit, el CSD no va ser un mer espectador, sinó que en va formar part activa i la seva intervenció va ser decisiva per desbloquejar el conflicte», ha manifestat.

«Faltar a la paraula i incomplir acords dels quals ha format part el mateix Govern d’Espanya resulta veritablement inconcebible i deixa clarament el model de gestió que es fa des d’una institució tan important com la RFEF. Per això, des d’aquesta Lliga Professional no esperem cap altra cosa que no sigui que el Govern d’Espanya faci complir els acords assolits dels quals va formar part», ha conclòs.