Futbol

El Girona aconsegueix un sofert empat amb l’Osasuna i surt del descens de forma provisional

• David López iguala el gol de Kike Barja abans del descans per donar un punt valuós als de Míchel, que queden pendents del partit de dilluns del Getafe a Vigo

El delantero del Osasuna Kike García (i) y Santiago Bueno (d), del Girona, durante el partido / David Borrat (EFE)

2

El Girona estava obligat a guanyar l’Osasuna per acabar amb les males sensacions de les últimes jornades. No ho ha aconseguit, però més val un empat que res. Els de Míchel han pogut reaccionar al gol de Kike Barja a la primera part quan David López ha establert la igualtat abans del descans (1-1) per donar un punt que permet als gironins sortir provisionalment del descens. Això sí, queden pendents del partit de dilluns del Getafe a Vigo contra el Celta. I continuen sense deixar la porteria a zero des que va començar la temporada. Malgrat que hi ha hagut un canvi significatiu amb el debut del porter argentí Paulo Gazzaniga.

La necessitat imperiosa de guanyar ha portat Míchel a revolucionar l’onze amb sis canvis. La principal novetat ha estat a la porteria, amb el canvi de Juan Carlos. Però també a la resta de posicions, amb Couto, David López, Javi Hernández, Manu Vallejo i Toni Villa per Arnau, Bernardo, Miguel, Riquelme i Stuani. El Girona, tanmateix, s’ha mostrat dubitatiu en la primera part.

La possessió per a l’Osasuna

Malgrat que el conjunt blanc-i-vermell ha disfrutat d’arribades de perill, com una de Yangel Herrera que ha acabat amb un tímid cop de cap del migcampista cedit pel City a les mans del porter visitant Sergio Herrera, ha sigut l’Osasuna qui ha aconseguit la possessió per incomodar els gironins. Rubén Peña ha perdonat amb un xut des de la frontal que ha sortit enganxat al pal esquerre. També ho ha fet Nacho Vidal amb una rematada de cap per sobre del travesser al rebre una assistència de Moi Gómez. No ha fallat després Kike Barja. L’extrem navarrès, que ha entrat pel lesionat Abde en el minut 7, ha sigut l’encarregat d’agreujar la ferida del Girona amb un gol després de guanyar-li la partida a Couto. Montilivi s’ha quedat mut de cop. Però menys de 10 minuts després celebraria l’empat gràcies a la diana de David López en una acció d’estratègia (min. 46).

El Girona sabia que havia de pressionar més per trencar amb la dinàmica de resultats. Així que ha començat la segona part amb ganes de mossegar. Yangel Herrera i Toni Villa han vist com els seus xuts sortien per sobre del travesser. Tampoc ha tingut sort Moncayola, frustrat per la gran intervenció de Gazzaniga per desviar a córner un xut carregat de mala intenció. David López tampoc ha arribat a la rematada, després d’una gran jugada individual de Riquelme. L’Osasuna ha pressionat a mesura que s’acostava el tram final, però el Girona aquest cop ha estat atent en defensa per salvar els mobles, malgrat que els nervis eren evidents. Stuani fins i tot ha tingut un mà a mà en el temps afegit amb el porter que no ha aprofitat per trencar un empat que es revela insuficient.