COP AL TORNEIG

La Superlliga, ferida de mort: els clubs de Premier no hi participaran

  • Els clubs anglesos han firmat un estatut de 10 punts en què se’ls prohibeix «participar en la creació de nous formats de competició fora de les regles de la Lliga».

La Superlliga, ferida de mort: els clubs de Premier no hi participaran

AGENCIAS

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El futur de la Superlliga ha patit un cop letal després que el ‘Times’ fes públic el nou estatut dels propietaris de clubs anglesos, en què s’especifica que s’impedirà la creació de cap més torneig. Una informació que arriba dies després que el mateix mitjà revelés un document en què la Superlliga alertava els clubs de l’amenaça real que suposa la Premier per a l’ecosistema europeu.

La Superlliga, que acaba de contractar com a CEO Bernd Reichart, exdirector general de l’RTL alemanya i amb un ampli coneixement dels mitjans i la comunicació, espera que es pronunciï el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) el 15 de desembre vinent, sobre el possible monopoli que pot exercir la UEFA sobre les competicions europees.

Cop dur

Però l’aparició d’aquest estatut deixa ferida de mort la competició que promouen el Reial Madrid, el Barcelona i la Juventus. L’estatut ja ha entrat en vigor i consta de 10 punts en què es comprometen a escoltar les demandes dels seguidors, recolzar la piràmide del futbol i classificar-se per jugar a Europa només a través dels mèrits esportius actuals. L’incompliment d’algun dels punts per part dels signants comporta l’expulsió de la Premier League.

En l’estatut hi ha punt en concret en què se’ls exigeix que «no participin en la creació de nous formats de competició fora de les regles de la Premier». Una cosa que tanca la porta a la participació dels clubs anglesos en aquesta Superlliga europea, cosa que deixa ferida de mort la Superlliga de Florentino.

Tots amb la mateixa veu

Notícies relacionades

En aquest mateix punt s’afegeix que «tots els accionistes de la Premier han de tenir la mateixa veu», cosa que condemna els 6 grans, que són els que en principi estaven inscrits en la Superlliga (Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham i Chelsea), a sotmetre’s al consens general juntament amb els altres 14 participants de la Premier.

Males notícies per a Florentino, que des de fa mesos treballava per recuperar la participació dels sis grans de la Premier per a una Superlliga que està a expenses que declarin il·legal el monopoli de la UEFA en les competicions europees per seguir el seu full de ruta. Però no comptaven amb aquest nou estatut que impedeix als clubs anglesos participar en la Superlliga o qualsevol competició que es creï en el futur. Sembla que aquest cop Aleksander Cefferin li ha guanyat el pols a Florentino amb el cop de porta dels clubs de la Premier a la Superlliga.