REIAL SOCIETAT - ESPANYOL (2-1)

La reacció de l’Espanyol a Sant Sebastià arriba massa tard

L’equip de Diego Martínez va anar a remolc de la Reial Societat tot el partit. Dos regals i un pla molt defensiu el condemnen a la quarta derrota de lliga.

La reacció de l’Espanyol a Sant Sebastià arriba massa tard
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Reial no havia guanyat cap partit a casa i l’Espanyol no havia perdut fora, i les ratxes es van truncar en l’enfrontament d’aquests camins dispars. Dos regals matiners als locals i una reacció tardana expliquen la quarta derrota en sis partits de l’equip de Diego Martínez, que fins a la visita a Sant Sebastià només puntuava fora de casa. La deriva dibuixa un declivi negatiu que enfosquirà el panorama blanc-i-blau durant les dues setmanes de l’aturada, instal·lat com ha quedat l’equip al caire de les posicions de descens.  

El bon final de l’equip va pal·liar la mala imatge que va donar durant massa temps al camp. Poruc i defensiu, va semblar que el pla es limitava a contenir la Reial per mirar de pressionar al final si el marcador era incert. En aquest sentit, el guió previst es va ajustar al que va passar. Però la falta d’iniciativa, o ambició, va desembocar en una nova ensopegada.

 L’Espanyol va anar a remolc fins a l’últim quart d’hora, quan Diego Martínez va carregar més l’atac, recorrent fins i tot a Aleix Vidal. De descartat a solució ha sigut l’evolució del carriler de Puigpelat dins la plantilla. La seva entrada va donar a entendre que el tècnic va corregint sobre la marxa al veure que les seves previsions no es compleixen.

Un pla desencertat 

El marcador va dictaminar que el pla de partit tampoc va ser l’encertat. L’Espanyol va estar sotmès al joc de la Reial Societat, vertical i veloç, que el va obligar a arrecerar-se al seu camp. Sense pressionar, sense robar pilotes malgrat els nombrosos xocs que es produïen, amb prou feines va sortir de la cova en tot el primer temps, quan es va gestar la derrota final.

La sortida més perillosa va ser per llançar un córner, l’únic del primer temps, i li va donar l’empat. L’equip va mostrar tot el seu talent en aquesta execució que els jugadors portaven apresa del laboratori de Sant Adrià. La jugada assajada va generar un xut còmode a Expósito que es va colar entre un núvol de jugadors blanc-i-blaus i va retardar la reacció de Remiro.

Arribava la reacció immediata, puntual, que no va tenir continuïtat. Ni en el joc ni al marcador en una altra acció a pilota aturada. Si hi havia alguna falta era massa llunyana, de tan endarrerit com estava l’equip. I no hi va haver cap més córner; en tot cas havia de ser una conseqüència d’alguna jugada d’atac, i no es va repetir res semblant fins al segon temps. Es va retirar al descans amb una lamentable possessió del 29%.

Reacció obligada

Era obligatòria una reacció visitant de tan trista posada en escena inicial, en què ni Joselu ni Braithwaite van rascar bola. Pitjor no podia ser. La seva inoperativitat contrastava amb l’enrenou que generava Take i les encertades intervencions de Silva, que exercia de davanter centre fals, amb Sorloth a la dreta i Take pel carril esquerre davant la defensa de tres centrals que va presentar l’Espanyol. Omar i Oliván feien de carrilers, però en realitat ni una vegada es van projectar en atac. Álvaro va regalar el primer gol i una pèrdua de Vini va facilitar una meteòrica i breu contra que Brais va culminar amb facilitat després del robatori i la delicada passada de Merino.

Sobrava gent darrere, sobretot amb el marcador advers, i va entrar Puado per donar una mica de profunditat, imprescindible per inquietar, almenys, Remiro. El porter va fer dues bones parades. Una de crucial en el minut 84 a un cop de cap de Cabrera a boca de canó. Producte, naturalment, d’una acció d’estratègia. Massa poc per anar així per la Lliga.  n

Fitxa tècnica:

Reial Societat: Remiro (7); Gorosabel (6), Aritz (6), Pacheco (6), Aihen (7); Brais (7), Zubimendi (7), Merino (8); Sorloth (6), Silva (7), Take (8).

Tècnic: Imanol Alguacil (6).

Canvis: Turrientes (s. q.) per Take (m.81); Ali-Cho (s. q.) per Silva (m. 62); Zubeldia (s. q.) per Brais (m. 89).

Espanyol: Álvaro (4); Omar (4), Calero (4), Sergi Gómez (6), Cabrera (5), Oliván (5); Vini Souza (5), Darder (6), Expósito (6); Joselu (5), Braithwaite (4).

Tècnic: Diego Martínez (5).

Canvis: Puado (6) per Omar (m. 54); Dani Gómez (s. q.) per Calero (m. 75); Aleix Vidal (s. q.) per Expósito (m. 75); Pol Lozano (s. q.) per Vini Souza (m. 85).

Gols: 1-0 (m. 17), Sorloth; 1-1 (m. 19); Expósito; 2-1 (m. 29), Brais.

Notícies relacionades

Àrbitre: Del Cerro Grande (6), madrileny.

Targetes: Brais, Aritz i Sorloth.