BETIS-GIRONA (2-1)

El Girona es dispara al peu i perd contra el Betis

Efe

3

Al Girona se li va quedar cara de tonto al Villamarín. Durant molts minuts va sotmetre el Betis amb una actuació pròxima a l’excel·lent, però va acabar perdent (2-1). La punteria de Borja Iglesias i dues accions puntuals i alhora prescindibles van condemnar l’equip entrenat per un Míchel Sánchez que va ser expulsat en la primera meitat. Un penal polèmic i un regal de Samu Saiz van dinamitar el matiner gol d’Arnau Martínez, llançant per l’aigüera la bona feina dels blanc-i-vermells, que van tenir bones ocasions per guanyar.

El Girona continua sense guanyar fora i, a més, segueix rebent gols jornada rere jornada. Una llosa difícil de treure’s de sobre. Aquesta dinàmica es va mantenir a Sevilla, tot i que les sensacions generals van ser molt positives. Durant una mica més d’una hora, l’equip es va mostrar superior als andalusos, amb bones aproximacions i sense patir gaire. Arnau Martínez va fer ben aviat el 0-1 (min. 6), liquidant una jugada que iniciava Miguel Gutiérrez des del flanc esquerre entrant a l’àrea. El punt de partida era prometedor.

Un penal assenyalat sobre Rodri al quart d’hora va tacar el bon inici dels gironins. Bernardo va frenar l’entrada de Rodri, posant el braç per davant de l’atacant del Betis. Potser amb insuficient força per fer-lo caure, però l’àrbitre va xiular la pena màxima i el VAR no va entrar a valorar la seva decisió. Borja va fer l’empat, tot i que Juan Carlos va endevinar la trajectòria i va arribar a tocar la pilota. Poc després, Míchel va ser expulsat. El tècnic, encara empipat per la jugada del penal, va protestar un fora de joc de Riquelme que semblava no ser-ho.

Llavors, les arribades del Girona es van acumular. El que quedava de primera part i també en la segona. Reinier, de cap, va tenir el segon però va rematar a les mans de Rui Silva i després del descans, el brasiler va enviar l’esfèrica al pal, a centrada de Castellanos. Nova ocasió per a Riquelme, que no va trobar porteria amb una rematada franca dins l’àrea. El seu xut sortia per sobre del travesser. Llavors era Miguel qui enviava la pilota al lateral de la xarxa. S’estava perdonant massa.

Una jugada desastrosa

Sense patir i amb la situació sota control, va arribar el desastre. Van entrar Manu Vallejo i Samu Saiz i aquest últim, en la primera pilota que va tocar, va canviar el partit de dalt a baix. Passada errònia cap enrere, que va agafar la defensa a contrapeu i va deixar una autopista perquè Borja Iglesias encarés Juan Carlos i el superés amb un xut creuat (2-1). Era el minut 71. Quan millor ho tenia, el Girona es va veure per sota al marcador i llavors ja va ser incapaç de capgirar la situació. L’entrada al camp de Couto, Vila i Roca no va servir de gaire. El Betis va saber perdre temps i només va patir quan, en el minut 95, Manu Vallejo va marcar de cap. En fora de joc, això sí, per la qual cosa el gol no va pujar al marcador.

Acabat el partit, un cop encaixada la derrota a Sevilla, Míchel, el tècnic del Girona, va ser molt contundent: «N’hem merescut més, molt més. Hem jugat amb personalitat i en dues situacions que no podem controlar se’ns ha escapat el partit», ha lamentat l’entrenador posant el focus en què «el penal no era i l’error que hem tingut en el segon gol amb una passada enrere, t’equivoques i ja estàs», ha afegit sobre l’enorme error de Samu Saiz, que va assistir sense voler Borja Iglesias en la jugada del 2-1.

Sobre la seva expulsió, quan no es portava ni mitja hora de partit, Míchel també va ser molt clar: «He fet un comentari dolent, però sense insultar ningú. ¿Què li he dit al quart àrbitre? ‘Sembla que vas de verd’», ha revelat l’entrenador del Girona. «Demano perdó per això, però tothom ha vist que no és penal. És una situació totalment incomprensible», ha comentat el tècnic. «És una jugada que ha de veure el VAR».

La fitxa del Betis-Girona (2-1)